Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
"Антарес" ООД успешно реализира проект по ОП "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020
Автор: Екип Ruse24.bg 12:14 / 15.10.2021Коментари (0)688
©
“Антарес" ООД успешно реализира договор за безвъзмездна финансова помощ (ДБФП) BG16RFOP002-3.004-0113-C01 "Внедряване на комплексно иновативно технологично решение за подобряване на ресурсната ефективност при производството на инструменти за боядисване в "Антарес" ООД“ по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 (ОПИК), съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие. Постигната е общата цел на проекта за устойчиво повишаване на конкурентоспособността на “Антарес" ООД, а като общ резултат от реализацията на ДБФП е подобрена ресурсната ефективност и повишен производствен капацитет на дружеството.

Иновативното комплексно технологично решение за подобряване на ресурсната ефективност при производството на инструменти за боядисване, което "Антарес“ ООД успешно внедри чрез реализацията на ДБФП, представлява процесова иновация в производството на продуктовата гама валяци за боядисване на дружеството. По същество иновацията се състои в автоматизирано производство на валяци за боядисване с газово инжектиране при производството на пластмасови компоненти и монтиране на техническо покритие към пластмасова тръба чрез екструзия на разтопен междинен слой.

Иновацията комбинира в себе си следните съществени подобрения на различни етапи в производствения процес:

- Шприцоване на пластмасови детайли с намалено влагане на суровина в размер на 38%, като се запазват всичките им характеристики (качество, размер, цвят и форма). Благодарение на иновативната технология на шприцоване с инжектиране на азот, по време на шприцоване се запълват само 2/3 от шприц-формата, а останалият обем се уплътнява чрез експандиране на материала вследствие газовата инжекция. Като непосредствен краен ефект това води до чувствително намаляване на вложената пластмаса при производството на единица продукт.

- Чрез внедряване на машини за монтиране на техническо покритие към пластмасова тръба чрез екструзия на разтопен междинен слой се осигурява здрава физическа връзка между основата на техническото покритие и повърхността на тръбата. Това допринася за удължаване на експлоатационния живот на готовия продукт, като елиминира възможността залепването да бъде компрометирано от всякакъв вид разредители. Здравата физическа връзка между покритие и тръба гарантира, че по време на работа няма да се отделят нишки от техническото покритие и да останат върху боядисваната повърхност. В производствения процес това иновативно решение се отразява като елиминиране на втечнен пропан-бутан и бутилиран технически кислород и намаляване на вложените материали (техническо покритие) в размер на 25%.

Посочената иновация има за свой ефект намаляване на суровините за производство на единица продукт, намаляване на отпадъците на единица готова продукция, намаляване на използваната вода в производствения процес, елиминиране на използването на ОХВ по време на производството, както и увеличаване на експлоатационните качества на готовия продукт.

Успешната реализация на Договора за безвъзмездна финансова помощ от страна на “Антарес" ООД е доказателство за стремежа и резултатите на дружеството за устойчиво повишаване на конкурентоспособността и на производствения му капацитет.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: