Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Авиорали събира в Русе най-добрите състезатели от България и Румъния
Автор: Екип Ruse24.bg 15:09 / 25.05.2016Коментари (0)440
©
Състезание с дронове, въздушен бой с кордови самолети, радиоуправляеми хеликоптери и демонстрация на въздушни спортове, издигане на топловъздушен балон ще могат да наблюдават жителите и гостите на Русе на 28 и 29 май на летището край с. Щръклево. Това стана ясно днес на пресконференция в Община Русе. На нея присъстваха Явор Йотов - председател на Спортен Модел Клуб - Приста, Никол Павлова - член на клуба и състезател по авиомоделизъм, Ирена Петрова - директор дирекция "Култура и образование" и Елена Минкова - изпълнителен директор на фондация "Русе - град на свободния дух". 

Атрактивното Авиорали Русе 2016 се реализира от Спортен Модел Клуб - Приста, с финансовата подкрепа на Общинска фондация "Русе - град на свободния дух" и Община Русе, в рамките на кампанията "Русе - Европейски град на спорта 2016". 

Близо 50 любители на въздушните спортове и адреналина от България и Румъния са заявили участие в надпреварата, уточни Явор Йотов. Изключително богатата програма на Авиоралито включва и един много нов, развиващ се бързо спорт: скоростни надбягвания с дронове, управлявани дистанционно посредством видео очила и камера на борда. Моделите постигат скорости до над 100км/ч, като практически нямат ограничение в движението си в пространството. 

В груповите гонки, надпреварата изисква пълна концентрация и технически умения на пилотите за майсторското им управление. В частта за радиоуправляеми хеликоптери ще могат да се наблюдават моделите и майсторско управление и аеробатика на най-дейните и атрактивни пилоти в България. Полет по гръб, на нож, махало са само част от това, което са способни да представят участниците.

Въздушният бой е дисциплина, в която на самолета се прикача лента и противника трябва да я отреже с витлото на самолета си и да кацне здрав.
Никол Павлова, която е ученичка в МГ "Баба Тонка", сподели, че има интерес към авиомоделизма от съвсем малка, благодарение на дядо си, който я е запалил по този спорт.

Организаторите на проявата са предвидили много награди, а в края на събитието желаещите зрители ще могат да се повозят на балон или да опитат сами да управляват авиомодели на специализиран компютърен симулатор, който ще е достъпен за всички, които искат да усетят тръпката от летенето.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: