Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Благотворителен бал събра 35 000 лева за изграждане на Водно-рехабилитационен център в Русе
Благотворителен бал в подкрепа на Фондация "Александър Русев" беше гвоздеят в поредицата от събития, посветени на отбелязването на 10 години от работата на Илиян Русев – Скури с деца със специални потребности, съобщиха от фондацията.

Близо 200 души се присъединиха към изисканата инициатива за събиране на средства за изграждането на Водно-рехабилитационен център за деца и възрастни с ментални и физически затруднения в град Русе.

Звездни гости от бизнеса, политици от различни цветове, адвокати, нотариуси, артисти, спортисти, общественици и приятели – всички обединени около една обща кауза.

Вечерта започна с български народни танци в изпълнение на Фолклорен танцов ансамбъл "Найден Киров", а по-късно присъстващите се насладиха на песните на Виктория Виналиева и Стефания Горначка, които пяха поотделно и в дует, като изпълненията им разчувстваха гостите на благотворителното събитие.

С разнообразна програма зарадваха присъстващите на бала прекрасните големи и малки танцьори от Freedom dance studio, както и гостите от Спортен център "Гейм" и Линди Хоп Русе. Вокалистката на Vivaldi Metal Prodject Цена Коев изпълни авторски парчета, а оперната певица Анна Карадимитрова допълни вечерта с ангелския си глас и постави финала със силно изпълнение на "Time to say goodbye".

Водещи на събитието бяха Кристина Борисова и Дидо Илиев, а Владислав Карамфилов – Въргала звездно изтъргува дарени специално за случая картини. Присъствието му успя да зарази с доброта и човечност, от което спечелиха всички присъстващи, но най-вече каузата на вечерта.

Кулминацията настъпи с поздрава към Илиян Русев - Скури, който на същия ден отпразнува своите 60 години. С торта с надпис Фондация "Александър Русев" и заобиколен от близки и съмишленици главният герой Скури си пожела плувният басейн да бъде построен възможно най-скоро. Подаръкът беше каска с лопата с надпис "Мечтите се сбъдват! 12 април 2024 г.".

12 април 2024 г. е датата, на която ще бъде направена символична първа копка на Водно-рехабилитационния център. На този ден Александър Русев щеше да навърши 35 години, но завинаги остана на 24.

Илиян Русев – Скури изказа най-сърдечна благодарност към всички, които присъстваха на събитието, както и към тези, които не бяха там физически, но морално показаха своето отношение към децата със специални потребности. Признателността е огромна към всеки един, който отдава труда, времето и енергията си в построяването на мечтата на покойния Алсекснадър – мечтата, която вече е и на всички деца и техните семейства.

Поредната стъпка към нейното осъществяване е вече факт, благодарение на събраните близо 35 хил. лв. от Благотворителния бал, които вече са преведени по сметката на Фондация "Александър Русев".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
България в еврозоната
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: