Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Борбата с комарите в Русе продължава: Атакуват ги вече по въздух и земя
Автор: Екип Ruse24.bg 15:01 / 13.07.2023Коментари (0)388
©
На 18 и 19 юли по поречието на река Дунав в русенско ще се проведе третиране срещу комари по земя и въздух. Това стана ясно от проведен разговор между представители на Областна администрация – Русе и Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/. Припомняме, че в края на миналия месец правителството одобри финансиране в размер до 2,5 млн. лв. по бюджета на Министерството на земеделието и храните за осъществяване на дезинсекционна кампания по поречието на река Дунав. Това съобщават от Община Русе.

Един от факторите, който утежни ситуацията, беше наводняването на обширни площи и придошлите реки по време на поройните дъждове през юни. Затова Министерският съвет предостави допълнителни средства, така че обработката да се извърши по най-ефикасния начин – паралелно по земя и въздух. Кампанията цели да се постигне масовото унищожаване на комарите и да се предотврати разпространението на болести по хората и животните в рисковите региони.

Акцията започва наземно тази събота, след залез слънце, от общините Видин, Брегово, Ново село и Димово, Ружинци в област Видин и ще продължи с обработка със самолетен способ след изгрев слънце на следващия ден. Въздушното пръскане ще се извършва над водоеми, заблатени площи и извън урбанизираните територии, и в трудно достъпни местности.

Колкото до русенско, на 18 юли след 21.00 часа ще се извърши наземна имагоцидна обработка с генератори за топъл аерозол и генератори за студен аерозол /ULV/. На 19 юли около 6.00 часа сутринта ще започне и авиационна обработка чрез конвенционално опръскване от въздуха. И двата типа дезинсекция ще обхванат територии от общините Борово, Иваново, Русе, Сливо поле и Ценово. Ще се използват одобрени биоцидни препарати, който не носят здравен риск за хората и гръбначните животни.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба по Роберт Фицо
Катастрофи в България
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: