Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Българин с "Трабант" върху водно колело смая участниците на регата "ТИД - 2016"
Автор: Екип Ruse24.bg 13:22 / 16.08.2016Коментари (0)569
©
Вчера, Международната дунавска регата "ТИД - 2016" акостира на дунавския бряг в Русе, под хотел "Рига". Директорът на дирекция "Екология и транспорт" Георги Игнатов и началникът на отдел "Информационни технологии" Пламен Ангелов приветстваха с добре дошли и се запознаха с участниците в регатата.

Ръководителят на българския етап от международния поход по река Дунав - Йонко Кожухаров посрещна представителите на Общината и ги разведе из лагера, запознавайки ги с ентусиастите, които наброяват над 100 души. 

Г-н Ангелов заяви, че за Русе е чест международната регата "ТИД - 2016" за поредна година да спира тук. "Фактът, че цели 61 години регатата се развива и утвърждава е достатъчно показателен за нейната значимост. През последните години Община Русе работи усилено с цел обръщането на града с лице към реката и вярвам, че подобни инициативи се отразяват благоприятно за поддържането на добри отношения между дунавските народи" - каза още Пламен Ангелов.

Сред участниците в 61-то издание на международната дунавска регата "ТИД - 2016" са гребци от България, Румъния, Австрия, Германия, Сърбия и Швейцария. Българските участници са около 40 на брой, членове на две русенски организации - Яхтклуба и туристическо дружество "Приста". 

Най-възрастният участник в регатата е 85-годишната германка Урсула фон Брешке, която е с над 37 последователни участия, а най-младият е Йосиф Дервенски, на 13 години.
 
Сред най-атрактивните участници бяха двама българи - единият плаващ с трабант върху водно колело, а другият със сал, сглобен от тръби и палети.

Днес, след като вчера участниците в регатата акостираха на русенския бряг на Дунав, организаторите в партньорство с Община Русе и Регионален исторически музей - Русе ще покажат на гребците забележителности и архитектурни паметници в града, наричан "малката Виена". 

С помощта на екскурзовод, те ще се разходят в централната градска част, ще се запознаят с историята на Русе и ще посетят някои от реконструираните през последните години музеи. 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: