Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Четирима професори, петима студенти и един доктор получиха дипломите си от Русенския университет
Автор: Екип Ruse24.bg 13:12 / 13.11.2023Коментари (0)588
© Областна администрация - Русе
Четирима професори, петима доценти и един доктор на науките получиха дипломите си за придобити научни степени и звания през настоящата година в Русенския университет "Ангел Кънчев“.

На церемонията, която се организира по случай празника на учебното заведение, присъстваха областният управител Данаил Ковачев и неговият заместник Георги Георгиев, съобиха от Областна администрация - Русе.

"Русенският университет се доказа като място, където традициите и новаторството намират пресечна точка, където опитът и модерният дух не си противоречат, а съжителстват заедно в името на утвърждаването на качествено образование и високоефективна научна дейност. Вече повече от 70 години Русенският университет достойно носи името на Ангел Кънчев и се развива като водещ учебен и научен център с доказан международен авторитет. Постигнатото през годините е повод за уважение и пример за добре свършена работа, преодоляване на трудности и утвърждаване на доверие. Високо оценявам това, което правите и вярвам, че Вашата дейност освен повод за гордост и професионално удовлетворение е пример за стремежа към нравствено израстване и просвещение“, каза Ковачев в обръщението си към ректора академик Христо Белоев и преподавателите.

"В динамичните и сложни времена, в които живеем, считам, че именно все по-отчетливото интегриране на образованието и науката в живота ни е ключът към устойчивото развитие на всяка една общност“, допълни още той.

На получилите дипломите си научни степен и звания той пожела да се радват на успехите си и да непрекъснато да ги умножават.

"На добър час във всяко ново начинание. Бъдете отговорни и последователни! Със знания и мъдрост постигайте целите си! Използвам повода, за да Ви уверя, че винаги може да разчитате на Областна администрация – Русе. Както и досега ние ще продължим да бъдем Ваш партньор, като Ви гарантирам, че сътрудничеството между двете институции ще се развива“, заяви Ковачев.

Също така областният управител изрази уважението си към преподавателите и докторантите, като им пожела нови успехи в научно-изследователската дейност, а на студентите – подобаваща професионална реализация, която да им позволи да осъществяват мечтите си.

Днес дипломите си получиха и над 30 успешно защитили докторанти.

По-рано през деня се състоя поднасяне на венец пред паметника на Ангел Кънчев, намиращ се пред Ректората на университета, както и откриване на изложба от печатни и електронни издания на учебното заведение. В нея бяха включени общо 146 издания, разпределени в 10 категории. Сред научните издания има 9 многорафиите и 4 книги, от които една художествена, 1 студия, 10 учебника, 8 ръководства и учебни пособия, както и 29 дисертации.

На събитията присъстваха новоизбраният кмет на Община Русе Пенчо Милков, неговите заместници Енчо Енчев и Димитър Недев, кметът на Разград Добрин Добрев, представители на академичната общност, местната и държавната власт, бизнеса и неправителствения сектор.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: