Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Данъчен календар за месец юли
Автор: Екип Ruse24.bg 10:06 / 30.06.2010Коментари (0)8628
© Ruse24.bg
До 10-ти юли:
По ЗДДФЛ:
1. Внасяне от работодателя или възложителя на авансовия данък, удържан през месец юни за доходи от трудови правоотношения и за доходи от друга стопанска дейност по чл. 29 от ЗДДФЛ.

По ЗКПО:
1. Подаване на декларация по ЗКПО за данъка върху хазартната дейност от лотарии, томболи и числови лотарийни игри Бинго и Кено.

По ЗСВОТС:
1. Подаване на Интрастат-декларации пристигания/изпращания по ЗСВОТС за месец юни 2010г.

До 14-ти юли:
По ЗДДС:
1. Подаване на справка-декларация по ЗДДС, ведно с отчетни регистри и магнитен носител и внасяне на дължимия ДДС за данъчния период - месец юни.
2. Подаване на VIES-декларация от регистрирано лице, което е извършило вътреобщностни доставки или доставки като посредник в тристранна операция за данъчния период - месец юни.

До 15-ти юли:
По ЗКПО:
1.Внасяне на данъка върху приходите за месец юни от бюджетните предприятия.
2. Месечните авансови вноски за юли за корпоративния данък по Закона за корпоративното подоходно облагане. Тримесечните авансови вноски за корпоративния данък по Закона за корпоративното подоходно облагане.
3. Внасяне на данъка върху разходите по ЗКПО за месец юни: представителни разходи, свързани с дейността; социалните разходи, предоставени в натура; разходите, свързани с експлоатация на превозни средства, когато с тях се осъществява управленска дейност.
4. Внасяне на алтернативен данък по чл.226, чл.234 и чл.241 от ЗКПО върху приходите от помощни и спомагателни дейности по смисъла на Закона за хазарта, начислени през месец юни.
5. Деклариране и внасяне на данъка за предходното тримесечие по ЗКПО върху хазартната дейност с хазартни игрални автомати, съоръжения за осъществяване на залагания върху резултати от надбягвания с коне или кучета, рулетка и други хазартни съоръжения в игрално казино.

По ЗДДФЛ:
1. Внасяне на авансовия данък за второто тримесечие на 2010 г. от лица, придобили доходи от стопанска дейност по чл. 29 от ЗДДФЛ, когато платеца на доходите не е задължен да удържа и внася данъка и от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество.
2. Деклариране и внасяне на окончателните данъци по глава шеста от ЗДДФЛ за второ тримесечие на 2010 г. от лицето, придобило дохода.

По Наредба № Н-18 от 13.12.2006 г.:
1. Подаване на данни на технически носител от производител/ вносител на фискални устройства за разчетени фискални памети през месец юни
2. Подаване на данни на технически носител от сервизна фирма на фискални устройства за издадените свидетелства за регистрация на фискални устройства, за прекъсване и започване на сервизното обслужване, както и за получени уведомления за загубване, повреждане или унищожаване на свидетелството за регистрация на фискалното устройство през месец юни

До 20-ти юли:
По ЗКПО:
1. Деклариране на направените залози и данъка от организатори на хазартни игри и телефонни и телекомуникационни оператори за проведени през предходния месец хазартни игри, при които стойността на залога за участие се изразява в увеличението в цената на телефонна или друга телекомуникационна връзка. Внасяне на този данък от телефонните и телекомуникационните оператори.
По ЗДДС:
1. Регистрирано лице по реда на глава осемнадесета от ЗДДС (облагане на доставки на услуги, извършвани по електронен път от лица, неустановени в общността) подава справка-декларация за доставки на услуги, извършвани по електронен път за предходното календарно тримесечие и внася дължимия данък

До 31-ви юли:

По ЗМДТ:
1. Внасяне на окончателния годишен (патентен) данък за трето тримесечие на 2010 г.

По ЗКПО:
1.Деклариране и внасяне на данъците при източника по ЗКПО.
2. Внасяне на данъка върху дейността от опериране на кораби за месец юни.

По ЗДДФЛ:
1. Внасяне от платеца на дохода на окончателните данъци за начислени/изплатени доходи по глава шеста от ЗДДФЛ.
2. Деклариране от платеца на дохода на окончателните данъци за начислени/изплатени доходи по глава шеста от ЗДДФЛ.
3. Внасяне от работодателя на авансовия данък, определен по реда на чл. 42, ал. 6 от ЗДДФЛ върху брутния размер на сумата от частичните плащания по трудови правоотношения, ако през юни са направени само частични плащания.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: