Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Дело срещу клошар-убиец тръгна в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 16:38 / 07.04.2016Коментари (0)660
©
Обвинаяемият твърди, че прибел до смърт друг свой колега, а не жертвата.

Дело срещу клошар, обвинен в убийството на свой колега, започна вчера в Русе. Джелил А. обаче не се съгласи да признае вината си, след като първоначално разказал за пребит от него мъж.

Русенският Окръжен съд насрочи вчера заседание за предварително изслушване. На него обвиняемият Джелил А. беше попитан дали иска делото да протече по реда на съкратено съдебно следствие. 

Съдията му обясни, че ако признае фактите в обвинителния акт и не иска разпит на свидетели, наказанието му ще бъде намалено с 1/3. Той обаче не се съгласи и делото ще стартира с разпит на свидетели и вещи лица.

Джелил отговаря пред Темида за убийството на 51-годишният Пламен Гаев от Русе. Двамата мъже са сочени в обвинителния акт като клошари, които често пиели алкохол заедно. Трагедията станала в къща на ул. "Тетово" в Русе. Там живеела възрастна жена, която била зле със здравето и дъщеря й я прибрала да живее при нея в Бургас.

Пламен се настанил в къщата и започнал дая обитава. Джелил го видял и му казал да напусне къщата, защото е на негова леля и той трябвало да я наглежда и да не пуска никой там. На следващата вечер обаче Пламен отново отишъл във въпросната къща. 

Тогава Джелил отишъл и двамата се скарали и дори сбили. Били стабилно почерпени. На 19 август 2015 г. на тел. 112 бил подаден сигнал за мъж в безпомощно състояние на ул. "Тетово". На мястото отишла линейка и медиците намерили там Пламен, който бил трудно контактен и миришел на алкохол. Мъжът бил откаран и настанен в болницата, а по-късно през деня починал.

Според обвинението, Пламен е бил убит от Джелил, който му натрошил ребрата, удряйки го с юмруци по гърдите. Като частен обвинител и граждански ищец бе конституирана дъщерята на убития - Албена. Тя поиска граждански иск от 100 000 лева. 

Обвиняемият Джелил заяви пред съда, че не познава Пламен Гаев и не е имал никакъв контакт с него. Той бил пребил човек, който се казвал Пламен Георгиев, според него. Затова обвиняемият реши, че няма да признае фактите в обвинителния акт и иска всички свидетели да бъдат разпитани.

Делото беше отложено за 25 април, когато ще стартира с разпит на свидетели и вещи лица.

Източник: 24 часа







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
Евровизия 2024
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: