Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Довчерашен затворник заплашва да се хвърли от 50-метров кран
Автор: Екип Ruse24.bg 15:20 / 20.07.2009Коментари (0)1480
Повече от 2 часа 36-годишният Росен Георгиев държа „на нокти" полицаи, спасители от Гражданска защита и роднини, заплашвайки да се хвърли от 50-метров кулокран.

Екшънът се разигра на ул. „Ст. Заимов" в русенския квартал „Родина", на строежа на ж.б. „Теодора". Росен, който преди малко повече от месец излязъл от затвора, където изтърпявал поредната си присъда, успял да се изкачи по крана, след което преминал върху стрелата и от там обявил, че ще сложи край на живота си.

Като причина пред събралото се множество той посочи, че след излизането си от затвора няма къде да живее и да отглежда двете си деца. От „Жилищно настаняване" обаче му искали 3000 лв. подкуп, за да го уредят. Полицаи бяха отцепили района и с помощта на роднини на Росен се опитваха да го убедят да слезе от крана. Дълго време той не възприемаше казваното му, даже преметна колан през шията си, заплашвайки че ще се обеси.

През цялото време, докато траеше екшъна, психолог не се появи, така и не се разбра, разполага ли русенската полиция с такъв специалист, който да използва при подобни конфликтни ситуации. След продължили повече от 2 часа „преговори", при които най-сетне Росен беше убеден, че г-жа Няголова, от „Жилищно настаняване", която той обвиняваше за искания подкуп пристига, той „омекна" и се върна на безопасно място при кабината на кулокрана. Там го посрещнаха работници от обекта, които го свалиха на земята и го предадоха на органите на реда. С полицейска кола Росен, заедно с по-големия си син, който живее при него, беше отведен от мястото на инцидента, най-вероятно в психиатричната клиника.

Няма нищо вярно в казаното от Росен Георгиев, отрече обвинението в подкуп г-жа Анелия Няголова. Тя отрече напълно казаното от бившия затворник. По думите й, в петък той за първи път посетил службата. Тогава му било обяснено, че може да живее при роднините си на „Ст. Заимов" 7, но за самостоятелно жилище трябва да се картотекира по надлежния ред и да чака настаняване. По думите й, тази нощ Росен бил преспал пред дома на окръжния прокурор Огнян Басарболиев. За инцидента тя била информирана от зам.-окръжния прокурор Валя Личева. Разбрала също, че в събота той се самонастанил в общинско жилище на ул. „Мала планина". Ако е така, ще бъде изваден от там, категорична беше г-жа Няголова.

Росен Георгиев е на 36 години, разказаха негови роднини. Няколко пъти влизал в затвора за кражби на желязо и метални отпадъци. Общо прекарал там 15-16 години. Жена му го напуснала, заминала за Гърция и по думите им, там се оженила повторно. Имал 2 момчета, на 10 и на 8 години. По големият живеел в Русе, по-малкият - при роднини в Плевен.

Източник: ruse-news.com


Още по темата: общо новини по темата: 1
23.07.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Съдебна реформа
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: