Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Духът на доброто властваше в Русе въпреки бруталното убийство
Автор: Екип Ruse24.bg 14:55 / 05.12.2018Коментари (0)2436
Духът на доброто властваше в зала "Арена Монбат“ в Русе по време на благотворителния концерт в памет на Виктория Маринова, който се проведе в неделя. Близо 4 часа над 3 хиляди русенци, заедно с част от най-добрите естрадни изпълнители на България, станаха съпричастни на каузата на фондация "Направи добро за непознат“.

Заедно с Георги Христов, Пресияна и Мирела, малката Емануела, Сунай Чалъков, Хилда Казасян, Орлин Павлов, Дивна, DEEP ZONE Project, Теди и Силвия Кацарови, Дивна, Дичо, Крисия, Руслан Мъйнов, Боряна Баташова всички в залата приеха като свое вътрешно убеждение, че доброто винаги побеждава, че "да вършиш добри дела е и трябва да бъде заразно“. И че с малки и големи парченца надежда може да се сглоби целия пъзел на доброто и да се затвори веригата на съпричастието.

Че това е така, показаха стотиците светлини от телефоните на зрителите, които осветиха залата по време на последната песен – "Звезда“, в изпълнение на Крисия.

"Доброто е птица, полет на душата“, каза Пресияна.  "Доброто  е състояние, мъдрост, еманация на духа“. "Доброто е искрицата божественост, заложена у всеки един човек“, допълниха Орлин Павлов и Хилда Казасян.

Съпричастието на всички артисти доведе и до една спонтанна тяхна идея зад кулисите, водещите – която Руслан Мъйнов и Боряна Баташова споделиха директно с публиката, изцяло извън сценария: Крайбрежната алея на река Дунав в Русе, последният изминат път в живота на Вики, да носи нейното име – името на победата. Победа над злото, над безразличието и над страха. Самата алея вече е напълно достъпна и по-безопасна в късните часове на деня, от 50—те осветителни стълба с 24-часово видеонаблюдение, които фондация «Направи добро за непознат» вече монтира, а записите от камерите се излъчват директно в агенция "КОРС" на община Русе.

"Доброто не започва и не свършва единствено с действията. То започва от сърцето, минава през самото действие и завършва с удовлетворението, което всички ние ще получим, когато видим, че нашите левове са направили някой непознат щастлив“, каза в края на концерта председателят на фондацията Свилен Максимов. Той обяви, че благодарение на регистъра на даренията, който фондацията създава, чрез кода на сертификата за дарение всеки ще може да види точно за каква кауза е била изразходвана дарената от него сума.

Събраните средства от продадените сертификати за дарение, които бяха създадени специално за концерта, до момента възлизат на близо 22 000 лв., като точната цифра ще бъде обявена до седмица, след като се обработят всички данни от всички населени места, в които хората можеха да закупуват сертификатите. Информация за това ще бъде изнесена във Фейсбук страницата на фондацията – www.facebook.com/NapraviDobro и по телевизия TVN, в която Виктория работеше като журналист и автор на предаването “Детектор“.

 

Фондация "Направи добро за непознат" е създадена през месец октомври, 2018 г. в памет на Виктория Маринова, за да продължи мисията и целите, в които вярваше тя - а именно да зарази колкото се може повече хора да правят добри, безкористни дела за други, непознати хора, които имат нужда от помощ.

Главната цел на Фондация "Направи добро за непознат" е да подтиква всички хора да правят добро на други, непознати за тях лица, с което на свой ред да ги подтикнат към добро за трети, четвърти (и така нататък) лица до постигане трайни навици сред хората за правене на добро без очакване за отплата.

Мероприятията и проектите, осъществявани и финансирани от Фондацията имат за цел да помогнат винаги на групи от хора, а не на определени индивиди.

Дейностите на Фондация "Направи добро за непознат" и нейните ресурси не могат да бъдат използвани за политически цели, да я ангажират в политическа предизборна кампания или водене на пропаганда в полза на политически партии, движения и формации.

Още по темата: общо новини по темата: 90
03.07.2020 »
16.12.2019 »
08.09.2019 »
23.04.2019 »
22.04.2019 »
22.04.2019 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: