Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Две емблематични русенски училища отбелязват годишнина от създаването си
Автор: Екип Ruse24.bg 17:03 / 01.03.2024Коментари (0)1002
© Областна администрация - Русе
Две емблематични русенски училища отбелязват годишнина от създаването си

Средно училище "Христо Ботев“ и Основно училище "Иван Вазов“ празнуват днес. ОУ "Иван Вазов“ отбелязва 153 години от създаването си. Заместник областният управител Георги Георгиев се срещна с директора на учебното заведение Теодора Йорданова. Според него училището се е утвърдило като едно от най-желаните в региона, защото учителите там винаги откриват успешната формула за съчетаване на традиции и иновации. "Насърчавайте талантите, вдъхновявайте и бъдете пример за подражание! Продължавайте с делата си да пишете достолепната история на ОУ "Иван Вазов“, каза Георгиев в обръщението си към преподавателите.

На учениците той пожела да не забравят своето училище и неповторимите преживявания в него. Запазете приятелствата, които сте изградили тук и помнете учителите си, които винаги са били до Вас и са Ви насърчавали да следвате мечтите си! Бъдете горди, че сте възпитаници на училище, което е пример за качествено образование“, допълни още Георгиев.

Също така той се срещна на място с учители и ученици. В училището се обучават над 500 ученици в общо 21 паралелки от 1 до 7 клас. 12 от паралелките са в начален етап, а 9 в прогимназиален. В избираемите часове се предлага засилено изучаване на български език и литература, английски език и математика. Редовно възпитаници на училището участват в редица състезания, конкурси и олимпиади. През изминалата учебна година седмокласникът Костадин Коларов се класира втори на националната олимпиада по история и цивилизация. За олимпиадата той е бил подготвен от своя учител Георги Георгиев. От училището се гордеят и с редица спортни постижения. Отново през изминалата година те са били единственото русенско училище във възрастовата група 5 – 7 клас, чийто отбор се е класирал на националните финали по волейбол.

Днес от 15.00 часа в "Канев център“ на Русенския университет се проведе празничен концерт на училището. По-късно от 17.30 часа в голямата зала на Доходното здание СУ "Христо Ботев“ ще отбележи 186 години от създаването си, както и 140 години гимназиално образование в града. "Съдбата на стотици семейства е свързана с това училище и съм убеден, че те се гордеят с това. През годините училището се наложи като едно от най-добрите не само в региона, но и в страната“, се казва в поздравителния адрес от областния управител Данаил Ковачев до директора на училището Теодор Коцев. Той пожелава на учителите да бъдат пример, упора и вдъхновение за своите ученици и винаги да се стараят да откриват нови възможности пред тях. "Имайте куража да разширявате границите на познанието си, да обогатявате знанията си и да осъществявате целите си“, пише Ковачев в обръщението си към учениците.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: