Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Две големи спортни събития и фестивал на драконови лодки ни очакват през юни в лесопарк "Липник"
©
През месец юни на гребната база на езерото в Лесопарк "Липник" ще се проведат държавен шампионат по кану-каяк и първенство по драконови лодки, както и тематичен фестивал, съобщи общината.

Организацията на спортните събития бе обсъдена на работна среща в Община Русе, на която присъстваха кметът Пенчо Милков, директорът на ОП "Спортни имоти" Лачезар Иванов, директорът на Спортно училище "Майор Атанас Узунов" Евгени Недев, Евелина Петрова - изпълнителен директор на Българската федерация по кану-каяк, и Влад Гицоайка - председател на УС на Сдружение "Фестивал Драконови лодки".

Държавният отборен шампионат по кану-каяк ще се проведе в периода 6-9 юни, като в него ще участват състезатели от всички възрасти – мъже, жени, юноши и девойки старша и младша възраст, момчета и момичета. Те ще се надпреварват в дисциплините 500 и 1000 м на едноместно кану (С1), едноместен каяк (К1), двойка кану (С2) и двойка каяк (К2).

След провеждането на държавния отборен шампионат по кану-каяк през същия месец ще се състои и първото държавно първенство по драконови лодки. Датата за провеждането му предстои да бъде уточнена. Двете спортни събития се организират от Българската федерация по кану-каяк, която ще публикува на по-късен етап регламент за участие в тях.

На 22 юни Лесопарк "Липник" ще приеме фестивал на драконовите лодки, който ще включва атрактивна надпревара в дисциплината 200 м, както и богата културна програма и забавления за деца и възрастни. Съорганизатори на събитието са Община Русе и Сдружение "Фестивал Драконови лодки" с председател Влад Гицоайка.

Припомняме, че Община Русе спечели домакинството на Световното първенство по драконови лодки през 2025 г. Очакванията са в спортното събитие да участват около 4000 състезатели, както и присъствието на над 10 000 гости.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Мигрантски натиск към България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Бюджет 2024
Академичната общност излиза на протест
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: