Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Е.ОН ще съди ДКЕВР, заради искане за намаляне на разходите
Автор: Екип Ruse24.bg 14:20 / 18.06.2010Коментари (0)210
© Ruse24.bg
Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) публикува доклад, в който обяви, че ще промени признатите технологични разходи на Е.ОН България Мрежи АД от 18% на 15%. По предварителни изчисления на компанията, подобно решение на ДКЕВР би се отразило изключително негативно на Е.ОН България Мрежи АД, като в едногодишен аспект компанията може да излезе на загуба. Това би довело до обезценяване на стойността на дружеството, в което българската държава е съакционер (33%) и който дял държавата обяви намерение да продаде.

Регулаторната комисия оправдава намаляването на признатите технологични разходи с аргумента, че значителните инвестиции, направени от дружествата, са довели до забележимо подобрение на качеството на електроснабдяването. Това е голямо признание от страна на ДКЕВР, която ни критикува преди, че не изпълняваме своите инвестиционни програми.

Намаляването с 3% на признатите технологични разходи от регулаторната комисия би намалило значително наличните средства на компанията. Това ще се отрази негативно на дейността на Е.ОН България Мрежи АД, а именно поддръжка, ремонт и развитие на електроразпределителната мрежа, както и подобряване на качеството на електроснабдяване. Подобно решение за намаляването на средствата на компанията би противоречало и на решението на ДКЕВР за въвеждането на показатели за качество на електроснабдяване, тъй като компанията ще срещне големи трудности да спази определените от регулаторната комисия параметри за качество.

Е.ОН България смята, че такова решение на ДКЕВР представлява нарушение на законодателството и регулаторната методология. Компанията ще заведе дело срещу това несправедливо и неоснователно решение на регулаторната комисия в законно установения срок и ще потърси подкрепа от страна на Европейската комисия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Строежът на АМ "Хемус"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: