Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Едно от най-големите и престижни русенски училища отбелязва своя патронен празник
Автор: Екип Ruse24.bg 13:07 / 22.03.2022Коментари (0)612
Едно от най-големите и престижни русенски училища – МГ "Баба Тонка“, отбелязва днес своя патронен празник. През 2022 година се навършват и 100 години от преименуването на школото на името на Баба Тонка. Сред официалните гости на събитието бяха заместник областният управител Людмил Христов, кметът на Община Русе Пенчо Милков, началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, заместник-ректорът на Русенския университет доц. д-р Десислава Атанасова, както и председателят на училищното настоятелство доц. Галина Иванова, която също е преподавател в РУ "Ангел Кънчев“. В училището се обучават над 700 ученици от 5 до 12 клас. Паралелките са общо 27, като шест са в прогимназиалния етап, а 21 от 8 до 12 клас. В 12 клас – за последна година има 5 паралелки в три профила – математика и информатика, софтуерни и хардуерни науки и биология и химия.

"Благодаря за огромния професионализъм и отделеност, с които продължавате да работите и да възпитавате младите. Доказалите сте неведнъж високото ниво, на което работите и съм сигурен, че в бъдеще ще имате още успехи, които ще бъдат забелязани не само тук в България, но и по цял свят. Сигурен съм, че така съумявате да допринесете за съграждането на едно общество, в което знанието, отговорността и достойнството заемат водещо място“, каза Христов в обръщението си към учителите от гимназията. "Бъдете горди, че учите в това училище. Продължавайте да ни радвате с успехите си и никога не се отказвайте пред трудностите – те са само временни. Преследвайте вашите мечти и ги превръщайте в реалност. Знам, че всички вие притежавате необходимите талант, амбиция и желание да преследвате успеха. Бъдете здрави и все така целеустремени“, с тези думи заместник областният управител се обърна към учениците.

"Училището, в което учите, което ще завършите един ден и ще бъдете негови представители, има изключителна стойност за нашия град. Нашият град и нашето общество – русенци, сме толкова силни, колкото сме силни всички заедно. Всеки един от вас с постиженията в час, в олимпиади и спортни състезания – носи силата на Русе. Винаги работете не само за себе си и за чувството на победител – аз знам, че вие го познавате – запомнете го, не работете само за семействата си – те дават много от себе си за вашите успехи – помнете родителите си, но не и само за тях. Във всяка голяма крачка, която ще направите, винаги помнете този двор и този град – двора на вашето училище – той е като гнездо – тук ви учат, пазят и обичат. По същия начин вие трябва да се обърнете към своето училище и своя град, когато станете по-големи и силни от нас.

Спомняйте си за вашите учители. Спомняйте си и за проф. Дочев, защото днес почитаме и него. Личности като него правят в живота си неща, които остават след техния край. Всеки един от нас трябва да си помисли какво прави всеки ден, за да остане нещо за другите хора. Бъдете силни, окрилени, вие сте нашата гордост“, заяви кметът Милков.

От своя страна д-р Георгиева определи училището като емблематично не само за нашия град, но и за страната ни. "Благодаря ви за неуморния труд, за креативността, за творчеството, за знанията, които всеки ден давате на вашите ученици“, сподели още тя. "Следвайте примера на своите учители, бъдете трудолюбиви, следвайте мечтите си. Продължавайте да разнасяте славата на училището си и на нашия град по света, но ви моля един ден се върнете тук при нас, за да дадете в полза на това общество, този град и тази държава – всичките умения и знания, които сте натрупали“, допълни още началникът на Регионалното управление на образованието.

От своя страна доц. Атанасова, която е сред възпитаниците на училището, сподели, че то дава много добро образование, а освен това се изграждат и добри приятелства за години напред. "Създават се отношения, които впоследствие се развиват и подкрепят в този живот. Вървете с гордо вдигната глава и знайте, че можете да постигнете всичко“, допълни още тя.

Доцент Галина Иванова, която също е възпитаник на гимназията, пожела здраве и успехи на учениците. "Съхранете добрите традиции на нашето училище, утвърдени в дълголетната му история и продължавайте да откривате нови перспективи“, допълни още доц. Иванова.

Домакин на събитието бе директорът на училището Галина Бобева. "Трябва да се гордеете с делата на Баба Тонка и че сте възпитаници на тази гимназия. Бъдете упорити и отстоявайте всички ваши мечти“, каза Бобева и благодари на преподавателите за неуморния труд, креативността, творчеството и знанията, които всеки ден дава на учениците.

Тържествената програма включваше посрещането на училищното знаме, както и изпълнение на "Хубава си, моя горо“ и "Тих бял Дунав“ от учениците от 5а клас. Отделно учениците от 7 до 12 клас също участваха в честването. Знаменосец бе Слав Монев, който се е класирал за участие в националния кръг на олимпиадата по философия, а в 10 клас е бил първи на националния кръг на олимпиадата по история. По традиция училищното знаме бе съпроводено от две асистентки. Едната бе Ния Неделчева, която е председател на Младежкия парламент в Русе и доброволец на годината. Тя бе част и от отбора на "Най-добрата учебна компания“ в България за 2021-а – "Кафеко“. Другата асистентка бе Илона Здравкова, която е участвала в многобройни състезания на регионално и национално ниво.

В края на церемонията бяха наградени и 15 ученици за високи постижения на национални и международни състезания. Наградите бяха на името на "Дочо Дочев“, "Елина Цветинова Русинова“ и такива, посветени на патронния празник.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: