Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Елеонора Николова: Аз не съм пешка, винаги съм била лидер
Автор: Екип Ruse24.bg 11:11 / 01.10.2019Коментари (0)846
©
За мен общината е центърът на един град. Това е мястото, където се прави политика, това е мястото, в което се вземат решения, в което работят най-добрите специалисти и дават най-добрите услуги на гражданите. Там трябва да бъдат визионери, там трябва да бъде мечтата и желанието за успех. Нека да върнем духа на този град, нека да върнем свободата, нека да върнем усмивките. Смятам, че всички заедно можем да успеем, заяви по време на откриването на предизборната си кампания кандидатът за кмет на Русе Елеонора Николова от местна коалиция "Съюз на демократичните сили" (СДС, ДБГ, ССД, БНД и "Движение 21").

Тя посочи, че според статистиката малко под 11 000 души са напуснали Русе, от които 60 процента са на възраст между 15 и 25 години.

"Това е много страшно, защото младостта на Русе напуска града. Тя би останала тук, ако имаше този дух, тази надежда, ако имаше атрактивните работни места, които да я задържат", заяви кандидатът за кмет.

По думите й всичко в Русе става много тихо, няма никакво напрежение в града.

"Политическите партии също са много спокойни, защото те се договориха. Какво си мислят сега политическите сили - ще сменим пешките, но ще запазим схемите, те са удобни. Аз не мога да бъда пешка. Аз винаги съм била лидер. На мен никой не може да ми каже как да се случат нещата. Още повече, че на 23 години съм станала съдия. Аз и да искам не мога да открадна, а и няма за кога", каза Елеонора Николова.

Тя заяви, че хората трябва да се разтревожат, да излязат от апатията, да излязат от усещането, че от тях нищо не зависи.

По думите й гражданите искат гаранция, че общината ще се грижи за тях, че общината ще бъде правителството на този град и няма да им се казва, че това е държавна отговорност или това е отговорност на частни фирми.

"Не, тонът ще се задава от общината. И тогава ви уверявам, че ще има инвестиции, че ще има атрактивни работни места. И когато нагласата, настройката се промени, тогава и хората ще си помислят дали трябва да останат тук, дали трябва да се върнат в собствения си град - който по дефиниция обичат, но който по принуда са напуснали", каза Елеонора Николова и си пожела в деня след изборите да се каже, че "след толкова годни за първи път гражданите на Русе избраха своя кмет".

По време на откриването на предизборната кампания бе представена и листата на местната коалиция с кандидати за общински съветници. Тя е с максимален брой от 51 души, а водач е Елеонора Николова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: