Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Енерго-Про удостовери пред КЗП коректния отчет на потреблението на електроенергия
Автор: Екип Ruse24.bg 15:35 / 30.12.2014Коментари (0)433
©
Няма клиенти с период на отчитане по-дълъг от 31 дни, каквото е нормативното изискване, посочено в Общите условия на ЕНЕРГО-ПРО. Това удостовери ЕНЕРГО-ПРО пред Комисията за защита на потребителите (КЗП) по време на целева проверка от Комисията, осъществена на 29 декември, с предмет спазване на изискванията на Общите условия за отчетен период на консумираната електроенергия.

ЕНЕРГО-ПРО спазва стриктно нормативните изисквания консумираната електроенергия да бъде отчитана ежемесечно, за период не по-дълъг от 31 дни. Компанията предостави на КЗП документи, които показаха, че на територията на Североизточна България отчетът е извършен коректно и по предварителен график, и, че строго се спазва нормативното изискване за 31-дневен отчет на Правилата за измерване на количеството електрическа енергия и Общите условия за достъп и пренос на електрическа енергия през електроразпределителната мрежа.

През отчетения период октомври-ноември на 0.31% от клиентите на компанията е бил извършен повторен ръчен отчет, поради констатирана в датата на отчета липса на връзка със системата за дистанционно четене на данните от електромера. При други 0.17% от клиентите е била извършена повторна проверка на данните на място, предизвикана от вътрешната система на ЕНЕРГО-ПРО за контрол на качеството на отчетените данни.

В отделни случаи електромерът на клиента е бил сменен, което е наложило промяна на датата на отчитане. Не на последно място, има клиенти на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи, които не са осигурили на отчетниците достъп до електромера. Става дума за електромери, които се намират в имота на абоната или в помещения, които абонатите са заключили.

В заключение, за да бъде спазвано стриктно изискването за отчетен период не по-дълъг от 31 дни, служителите на компанията извършват отчет и през празничните и почивните дни по предварително съставените месечни графици. Всеки клиент, които желае до провери своя индивидуален период на отчет, може да го направи на интернет страницата на компанията - www.energo-pro.bg или на денонощния телефон 0700 161 61.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: