Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Ето ги победителите във второто издание на "Русе - Айс Фест"
Автор: Екип Ruse24.bg 15:09 / 19.12.2015Коментари (0)424
Днес, беше финалният ден на състезанието по ледено скулптриране на тема "Русе в мечти от лед", в което се състезаваха майстори на ледения карвинг от Франция, Белгия, Полша, Унгария, Латвия, Русия, Унгария и България. 

Кметът Пламен Стоилов връчи наградите на победителите във второто издания на "Русе - АЙС ФЕСТ‘2015". Той поздрави всички участници и обеща пред русенци следващото издание на фестивала да е още по-привлекателно и още по-мащабно. 

Ледената скулптура, наречена "Силата на мечтите", донесе първото място на поляка Владимир Блудник. Неговата творба плени журито с посланието което носи, а именно повече хора да мислят в една посока, за да продължават да сбъдват мечтите си. Второто място отиде при Натали Чистякова от Франция, която изработи ефирната и нежна скулптурата "Мечти за пеперуди". Журито отреди третата награда на Агнес Рудзите и фигурата "Междухармония", която показва аспектите на човешката същност, оставаща често необозрима и неразбрана. Русенецът Виктор Царски, който плени публиката със специалния си поглед към нашия град, спечели специалната награда на кмета. Наградата на Фондация "Русе - град на свободния дух" беше връчена на Андрей Важинский от Украйна, който от лед изработи едно "Сладко мечтание". 

Преди големия финал в програмата взеха участие децата от фолклорен ансамбъл "Здравец" и таланти от Детска вокална група "Слънце". За доброто настроени на най-малките на сцената излезе и любимецът на малчуганите Бате Енчо. Програмата по награждаването на победителите във второто издание на "Русе - АЙС ФЕСТ‘2015" приключи с концерт на Росица Кирилова.
В следващите дни на площадката на фестивала продължават дните на консултантите, които ще изваят от лед световните символи - Айфеловата кула, Тадж Махал, Сфинкса от Гиза и Колос от Великденските острови.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: