Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Фериботът Русе – Гюргево ще намали с около 20% трафика на товарни автомобили през ГКПП "Русе"
Автор: Самуил Иванов 17:14 / 18.07.2023Коментари (0)387
© БГНЕС
Фериботът Русе – Гюргево ще намали с около 20% на трафика на товарни автомобили през ГКПП "Русе". Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов по време на парламентарен контрол, предаде репортер на "Фокус". 

От МВР очакват възстановяването на дейността на фериботния пункт да намали с около 20% на броя товарни превозни средства, преминаващи през мостовото съоръжение.

Министърът заяви, че забавянето на преминаването на автомобили през ГКПП "Русе" не е заради бавна обработка на преминаващите от страна на служителите на "Гранична полиция", а заради непрестанно увеличаващия се трафик. 

"МВР е предприело мерки както по отношение на преодоляване на негативни последствия от увеличения трафик от товарни автомобили върху предвижването на гражданите от град Русе и от други населени места от района, така и по отношение на осигуряване нормална пропускателна способност на ГКПП "Русе“, заяви министърът.

Той увери, че в случай на необходимост, от МВР могат да осигурят допълнително служители, които да спомогнат за по-лесното преминаване на автомобилите и обясни какви действия предприема Вътрешното министерство за справяне с засиления пътникопоток:

"В състава на дежурните смени са осигурени служители за работа на всички обособени работни места за извършване на гранични проверки като, в случай на необходимост от осигуряване на допълнителни служители поради увеличение на пътникопотока, се ангажират такива в почивка или от друго направление на дейност.

Вследствие на образуване на колони на автомобили, извън зоната на пункта, незабавно се взаимодейства с ОДМВР-Русе и Координационния център за безопасност движение по пътищата за предприемане на действия за облекчаване на трафика чрез реорганизация на движението в района, поставяне на пътни знаци и насочване на товарните автомобили за изчакване във вътрешността на страната", каза още Калин Стоянов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Пролетни бури удариха страната
Природни стихии
24 май: Ден на славянската писменост и култура
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: