Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Фестивалът на чуждестранните студенти завладя Русенския университет
Автор: Екип Ruse24.bg 15:40 / 15.05.2024Коментари (0)1038
©
Днес се проведе фестивалът на чуждестранните студенти, който всяка година се организира от дирекция "Чуждестранни студенти" при Русенския университет "Ангел Кънчев“. Те решиха да почетат празниците под мотото: “НЕКА ДА ПРАЗНУВАМЕ“, защото светът е по-хубав, по-пъстър и по-поносим с празници.

Чуждестранните студенти, обединени от идеята да бъдат "заедно в различията", застанаха на една сцена в Канев център и заедно пяха, танцуваха и презентираха родните си страни, като доказаха, че младостта, любовта, песните, танците и споделените празници са отвъд всякакви граници и различия. Те обединяват хората, а много приятелства стават истински и незабравими, защото са основани на толерантност и разбиране на различния, на взаимно уважение и приемане на другия.

В ежегодния традиционен празник участваха чуждестранни студенти от Бангладеш, Казахстан, Кипър, Китай, Македония, Молдова, Турция, Украйна и българските им колеги.

Официални гости на празничния концерт бяха ректорът на Русенския университет проф. д-р инж. Пламен Кангалов, зам.-ректорите по научноизследователската дейност доц. д-р Десислава Атанасова и по международното сътрудничество доц. д-р Галина Иванова, декани, преподаватели, служители, представители на неправителствени организации, граждани на град Русе.

Ректорът на Русенския университет проф. д-р инж. Пламен Кангалов даде официално начало на празника, който традиционно се провежда в навечерието на 24 май, като поздрави студентите, че са избрали именно българските букви и писменост, за да продължат своето образование. Той ги увери, че университетът е техен втори дом и цялото академично ръководство, както и всички преподаватели и служители са си поставили за задача да ги накарат да се чувстват добре в Русенския университет, град Русе и България, да придобият необходимите знания и умения и да получат реализация. Ректорът им пожела да отнесат прекрасни спомени от България, Русе и Русенския университет, когато се завърнат в родните си страни.

Проф. д-р Теодор Илиев, директор на дирекция "Чуждестранни студенти", поздрави участниците за това, че са избрали да продължат своето образование в Русенския университет. Той им пожела да следват мечтите си, да създават нови приятелства и спомени, както и успешно полагане на всички изпити и дипломиране.

Ректорът проф. д-р инж. Пламен Кангалов и проф. д-р Теодор Илиев връчиха грамоти на чуждестранните студенти за постигнати отлични резултати през учебната година.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: