Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
"ГГ Кейбълс енд Уайърс България" представи плановете си за развитие в Русе пред кмета Пенчо Милков
©
Напредъкът по изграждането на новия завод за кабелни снопове на "ГГ Кейбълс енд Уайърс България“ (част от глобалната австрийска компания Gebauer&Griller Group) в Русе беше представен на среща между ръководството на компанията и кмета Пенчо Милков. Тя се състоя в новооткрития офис на дружеството в центъра на града, а на нея присъстваха зам.-кметът Златомира Стефанова, Дан-Калин Ботеан – регионален директор за Източна Европа, Григоре-Дан Тагореан – генерален мениджър и Стела Лечева – мениджър "Човешки ресурси“, съобщи общината.

По думите на регионалния директор за Източна Европа Дан-Калин Ботеан изграждането на завода върви по план и трябва да завърши през месец март т. г. "ГГ Кейбълс енд Уайърс България“ има намерение да работи с местни доставчици в много направления и вече получава първите предложения за осъществяване на контакти и установяване на договорни отношения.  На срещата стана ясно, че компанията е започнала да набира и първите си служители, като планира постепенно увеличаване на персонала до началото на серийното производство през 2025 г.

"За община Русе това е много важна инвестиция на световен бранд, доказал през годините качеството на своите продукти за реномирани европейски производители на автомобили. Името на града ни стъпва още по-уверено на индустриалната карта на България с инвестиции като тази на GG Group. За мен и за русенци е от изключително значение, че автоматизираните производствени мощности за изработка на високоволтови кабели са екологично чисти и са съобразени с всички нормативни изисквания, свързани с опазването на околната среда“, заяви кметът Пенчо Милков.

По думите на Дан-Калин Ботеан Русе се отличава с благоприятното си географско местоположение в непосредствена близост до румънската граница, както и притежава значителен потенциал за бъдещи разширения. Според него инвестицията на Gebauer&Griller Group в размер на близо 60 млн. лв. е дългосрочна, като за това решение е отчетена и инфраструктурната свързаност на региона по суша и вода.

Изграждането на солидна основа за дългосрочни взаимноизгодни отношения с местната власт и бизнес е сред приоритетите на компанията и от дружеството декларират готовност да допринесат за развитието на града и региона.

Потенциални възможности за работа с местни доставчици могат да бъдат комуникирани посредством и-мейла на дружеството: GGBulgaria@gg-group.com.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Диана Димитрова жертва на физическо насилие
Топлофикация София
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: