Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Георги Георгиев: Българо-румънската земеделска група е поле за обмяна на опит между реално заетите в  селското стопанство
Автор: Екип Ruse24.bg 18:20 / 19.03.2024Коментари (0)998
©
Обмяна на опит между български и румънски производители на традиционни хлебни изделия и сладкиши бе осъществена днес. Инициативата се реализира като част от дейностите на Съвместната българо – румънска земеделска работна група към Областната управа в Русе, съобщиха от ОА-Русе.

Събитието се проведе в Гюргево и то бе открито от заместник областния управител Георги Георгиев, който заяви, че тази своеобразна комисия се е доказала не само като място за диалог между институциите в селското стопанство, но и като поле за обмяна на опит между реално заетите в този сектор.

"Така ние успяхме да гарантираме постоянно сътрудничество и трансфер на добри практики между хората, работещи в сферата на земеделието и животновъдството. Функционирането на тази комисия е пример как съвместните усилия на държавните институции от двете срани на река Дунав доведоха до създаването на по-добри условия за развитие на агропредприемачеството“, каза Георгиев.

"Убеден съм, че ще продължим заедно да работим за създаване на предпоставки за устойчиво селскостопанско производство, за насърчаване на иновациите и увеличаване на производителността на заетите в сектора. Вярвам, че активността на комисията ще бъде все така предпоставка за по-голяма сигурност в дейността на производителите“, сподели заместник областният управител пред румънските партньори. Георгиев благодари за постоянната подкрепа в реализирането на подобни начинания на изпълнителния директор на Асоциация "Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева.

В рамките на инициативата, в която участваха управителят на сладкарница "Милениум“ Боряна Русчева и Маринела Симитчиева, която е мениджър на едноименната фурна в Ценово, бяха обсъдени възможностите за въвеждане на нови производствени технологии.

Фокусът беше поставен върху възможностите, които се предоставят по различни програми от Европейския съюз за закупуване на напълно ново оборудване в крак с най-съвременните изисквания. Не по-малко внимание беше отделено и на възможностите за изграждане на собствени фотоволтаични централи, които да захранват производствените мощности на 100%. На място в Гюргево бе посетена и една от най-големите компании в този бранш “DOLCE PAN GOLD S.R.L.“, чийто асортимент включва повече от 170 вида сладки. Фирмата работи на 100% за румънския пазар и често е приемана като еталон в дейността си.

Освен лидер в пазарния сегмент, в който оперира фирмата е известна със своята корпоративно-социална отговорност и редица инициативи в сферата на рециклирането на отпадъци.

Сред гостите на съвместната комисия бяха още изпълнителният директор на Асоциация "Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева, заместник-председателят на Окръжния съвет в Гюргево Кристиян Анкулеску, директорите на Областна дирекция "Земеделие“ в Русе Владимир Тедески, на Областната дирекция на Държавен фонд "Земеделие“ Красимир Георгиев, д-р Георги Дяков от Областната дирекция по безопасност на храните, Деница Гаджева, която е главен експерт в Националната служба за съвети в земеделието, както и редица експерти от румънските земеделски служби.

На заседанието присъстваха и директорите на Областните дирекции на Държавен фонд "Земеделие“ в Разград и Силистра Ана Иванова и Веселина Монева, както и главният секретар на Областна администрация Разград Михаил Тодоров.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Мигрантски натиск към България
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: