Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Гражданин: Представителите на властта в Русе са национални предатели
Автор: Екип Ruse24.bg 17:20 / 23.02.2014Коментари (15)3971
© Ruse24.bg
Бивши и настоящи студенти от
РУ "Ангел Кънчев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Русенец изпрати до Ruse24.bg отворено писмо, адресирано до: заместник-областните управители М. Хинкова и А. Карамехмедова, кмета на община Русе Пламен Стоилов, председателя на Общинския съвет - Русе Васил Пенчев и до Ректора на Русенски университет Христо Белоев. Ето какво гласи то:

Дами и господа,

На 21 февруари 2014 г. всички вие показно присъствахте на отбелязването на чужд празник - Ден на защитника на отечеството пред паметника на "Альоша" в Русе. Мнозина от вас бяха там в качеството си на официални представители на българската държавна и местна власт. Впоследствие, участвахте в поднасяне на цветя и венци на гробището на съветските войници в Парка на възрожденците. Искам да ви изразя възмущението си от този ваш акт, който окачествявам като национално предателство. Срам ме е, че представители на властта в родния ми Русе могат да участват в такива "чествания".

Като оставим настрана безспорната роля на Червената армия през Втората световна война за победата над Нацистка Германия, бих желал да ми обясните давате ли си сметка, че тази армия окупира нашата страна и в нейно присъствие и с нейна помощ е избит елитът на българската нация в годините 1944 - 1948 г.? Приемате ли и чувствате ли се съпричастни на установения с щиковете на Червената армия комунистически режим в България? Същият режим, който е обявен за престъпен със закон, приет от Народното събрание.

Давате ли си сметка кои съветски войници са погребани в Парка на възрожденците? В кое сражение по време на войната са загинали? Имало ли е сражения през август-септември 1944 г. и на колко стотици километри от Русе са били? Знаете ли колко от погребаните в Парка на възрожденците са екзекутирани от самото съветското командване за военни престъпления, мародерство, кражби и ИЗНАСИЛВАНИЯ НА БЪЛГАРСКИ ЖЕНИ? И вие чувствате ли се "признателни", поднасяйки венци и цветя на гробовете на тези престъпници, получили справедливо възмездие?

А къде бяхте на 1 февруари, когато се почитат жертвите на престъпния комунистически режим? Какво направихте публично на този ден, за да почетете паметта на стотиците русенски учители, лекари, адвокати, съдии, журналисти, общественици, включително и членове на фамилията на Баба Тонка Обретенова, разстреляни без съд и присъда в ямите край града от Димитър Генчев и неговите сатрапи след 9-и септември 1944 г? Изглежда за вас е по-важно да почетете Деня на защитниците на отечеството.

АНКЕТА:
На какво е симвал паметника на Альоша в Русе?

На признателност към братска Русия
Символ е на разделението в българското общество
Друго
Нямам мнение

На чие отечество?

Дами и господа,

Паметникът на Альоша в Русе, както и този на съветската армия в София, са символи на разделението в българското общество от години. Дълбоко съм убеден, че докато тези паметници ги има и има хора като вас, които да им поднасят цветя и венци, обществото ще продължи да бъде разделено. Днес всички вие, без оглед на политическата ви окраска, стоите от едната страна на барикадата и с актове като този от 21 февруари работите за задълбочаващото се разделение на нацията.

Разбирам, че мнозина от вас са закърмени с идеологията на комунистическата партия, някои сте били сътрудници или служители на репресивния й апарат и сте се клели в името на българо-съветската дружба. Но за Бога, днес сме 2014 година. България е член на Европейския съюз, а СССР отдавна не съществува.

Считам, че тези от вас, у които все още останал някакъв морал и се чувстват принадлежащи към българската нация, ще намерят сили да поднесат поне едно извинение за действията си. Съмнявам се, че някой от вас би си подал оставката след този акт на национално предателство и родоотстъпничество, а би трябвало. Засрамете се!

Радко Димитров
русенец и бивш жител на града






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.02.2014 г.
0
 
 
Браво на автора, абсолютна подкрепа, дааа, жалко е само за едно, че е бивш жител на Русе, трябват ни много, но, настоящи такива русенци!!!!!
0
 
 
Много са ми смешни,другарите "комунисти" с неспиращото надупване по повод и без повод пред Съветския съюз,а сега и пред Съветска Русия.След 1990 г се отвориха доста архиви,излязоха доста неща наяве,официалната история стана на пух и прах.България е окупирана от Съветската армия 1944 г и това е аксиома/тоест не подлежи на доказване/ и до 1990 г. "голямата любов" към СССР беше разбираема,е... и не съвсем.Другарите се кълняха във вечна любов,обогатяваха езика си с руски думи,строяха паметници,целуваха и лижеха съвтски задници и в същия момент БЯГАХА на запад в гнилия капитализъм.От 1917 г. в много страни се опитаха да натрапят соц.и комунизъм и никъде нищо свястно не излезе/е...в Северна Корея все още удържат,но ден до пладне/.Днес тази "любов" е смешна и жалка:пак пращат децата си да учат на запад,купуват си само западни коли,"обогатяват си езика" с английски думи,пият уиски и т.н.Е...,как да им вярваш,как да не им се смееш?
Aнонимен
на 24.02.2014 г.
0
 
 
Поздравления г-н Радко Димитров за отвореното писмо ! Щастлив съм, че Русе е създал такива достойни българи.
Aнонимен
на 24.02.2014 г.
0
 
 
Присъединяваме се към мнението на г-н Р. Димитров ! Както беше съборен от постамента Ленин, така и този чужд войник ще е разделителна линия в Българското общество!
Aнонимен
на 24.02.2014 г.
0
 
 
Защо вашето мнение трябва да е миродавно?
Aнонимен
на 24.02.2014 г.
0
 
 
Паметникът на Альоша трябва да бъде демонтиран, натоварен на влакова композиция и изпратен от Русенската гара с духова музика към необятната руска страна!
Aнонимен
на 24.02.2014 г.
0
 
 
Идва един момент в който принципите на демокрация, в едно тиранично общество, действат като щит и за заздравяване на тиранията и тоталното ограничение на свободата за народа. Законите на демокрацията могат да действат с обратен знак, ако те се прилагат от тирани. Именно тираните и техните слуги, най-много "плачат" за потъпкване на демокрацията, когато народът тръгне на въоръжена борба срещу тях. Фразеологията е позната "демократични ценности" " шепа лумпени и престъпници", държавен преврат" и т.н. Манипулациите им могат само да забавят или отложат процеса на отхвърляне на тиранията им, но не могат да го избегнат. В историята на човечеството няма случай в който тириниите да са оцелявали. Това трябва да бъде много добре запомнено от тъпите комунисти. Първанов, Станишев, Доган, Сидеров, Борисов и т.н са обречени. Историята отдавна е издала смъртните им присъди, остава народът да ги изпълни! Съдбата на българският народ е в неговите ръце и трябва да се действа! Да живей България!
Aнонимен
на 23.02.2014 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Актуални теми
Бум на коклюш в България
План за възстановяване и устойчивост на България
България и Войната в Украйна
Евроизбори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: