Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
"Гражданска защита" отбелязва празника си с Ден на отворените врати
Автор: Екип Ruse24.bg 14:29 / 14.07.2010Коментари (0)232
© Ruse24.bg
Тази година, на 18 юли, се навършват 74 години от създаването на Гражданска защита - организацията, чиято мисия в обществото е опазване живота и здравето на хората, материалните ценности и околната среда при бедствия, аварии и катастрофи.

Гражданска защита е една от най-новите структури в системата на Министерството на вътрешните работи и вече има свой принос във формирането на престижа на министерството и служителите в общественото пространство. Тя многократно е променяла своето наименование и подчиненост, но винаги е запазвала същностните си функции, стъпвайки върху здравите основи, които е положила през годините и професионализма на хората работещи в нея.

Днес Главна дирекция "Гражданска защита" е национална специализирана структура на Министерството на вътрешните работи за изпълнение на задачи по защита при бедствия, по защитата на населението, на материалните и културните ценности в мирно и във военно време. Тя e съставна част на Единната спасителна система на страната.

Към Главна дирекция "Гражданска защита" - МВР функционират 28 Областни управления и на територията на страната са формирани 31 групи "Аварийно-спасителни дейности".

По повод професионалния празник и 74-та годишнина, на 16 юли - петък от 11:00 часа в базата на група "Аварийно-спасителни дейности" (Спасителният отряд), намираща се в района на хижа Приста, Областно управление "Гражданска защита" в Русе ще проведе "Ден на отворените врати".

Пред гости и служители специалисти от ГЗ ще демонстрират техника за спасителни дейности. Предвижда се още да бъдат показани апаратура, прибори, защитни облекла и т.н. В специално подготвен кът ще могат да бъдат разгледани рисунките на децата от Русенска област, класирани за Републиканския конкурс за детска рисунка "Мисия спасител 2010".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: