Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Игнат Канев: Конкуренцията е огромна, трябва много да се учи и работи
Автор: Екип Ruse24.bg 17:12 / 18.09.2017Коментари (0)907
С тържествена церемония започна Академичната учебна година в Русенския университет. 1660 са първокурсниците, които прекрачиха прага, а 72-ма от тях са приети с отличен успех. Гости на празника бяха кметът на Русе, народни представители, областният управител, Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум.

В словото си ректорът сподели плановете на академичното ръководство и акцентира върху предстоящата 25-годишнина на Юридическия факултет. "За четвърт век плахите стъпки придобиха увереност и към днешна дата можем да отчетем, че над 2000 юристи са завършили висшето си образование в Русе, а реализацията на студентите е красноречива - над 90% от завършилите "Право" в Русенския университет работят по специалността си".

Проф. Пенчева сподели и за полученото от председателя на Народното събрание Димитър Главчев отличие за цялата академична общност - плакет Антим I при откриването на Филиал Видин преди дни. 

В приветствието си кметът отчете значимата роля на Русенския университет в развитието на града и подчерта подкрепата, която висшето училище оказва на бизнеса в региона, подготвяйки специалисти с висше образование. Областният управител Галин Григоров се обърна към първокурсниците и припомни, че възпитаници на университета се реализират както в различните нива на администрацията, така и в частния бизнес, а в последните години, голяма част народните представители от Русе, Разград, Силистра и Търговище, са възпитаници на русенското висше училище. Русенският митрополит Наум също пожела "На добър час!" на студентите и техните преподаватели. 

В емоционално изказване дарителят и Доктор хонорис казуза на Русенския университет - Игнат Канев каза на студентите "Вие сте щастливи хора, защото имате свободата, която аз нямах. Имате възможността да учите, каквато аз нямах. Вие сте граждани на света! В този свят днес конкуренцията е огромна, трябва много, много да се учи и работи".

Ръководството на Русенския университет получи поздравителни адреси от Администрацията на Президента на Република България, министъра на труда и социалната политика Бисер Петров, министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, министъра на здравеопазването проф. Николай Петров, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министъра на туризма Николина Ангелкова, народните представители от ПГ на ГЕРБ и от ПГ "БСП за България", Драгомир Николов - изпълнителен директор на Агенцията по заетостта, Генералното консулство на Руската федерация в Русе, председателя на Общинския съвет в Русе - чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев, Централното военно окръжие, изпълнителния директор на АЕЦ Козлодуй Иван Андреев, изпълнителния директор на Сименс България Боряна Манолова.

Приветствие от името на първокурсниците направи Богомила Димитрова, приета с отличен успех в специалност Начална училищна педагогика с чужд език. В първия учебен ден от Академичната 2017-2018 година за участие в предварителния кръг на състезанието на енергийно ефективни превозни средства Shell Eco-marathon Challenger Event в Истанбул замина и отборът, който ще се състезава в клас "Градски прототипи", задвижвани с водород. Студентите имаха възможност да създадат прототипа HydRU, благодарение на финансовата подкрепа на академичното ръководство на Университета, Студентския съвет, Общинска фондация "Русе - град на свободния дух" и фирми спонсори.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: