Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Игнат Канев отбеляза своя 90-годишен юбилей в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 14:30 / 02.10.2016Коментари (0)607
©
Вчера  в Канев център на Русенския университет, бележитият наш сънародник Игнат Канев, отпразнува своя 90-годишен юбилей. Да засвидетелстват своето уважение към рожденика и семейството му бяха дошли много видни русенци, близки, приятели и гости.

Г-н Канев благодари на всички за вниманието и уважението към него и семейството му и увери присъстващите, че винаги ще помага на България.

Поздравления към г-н Канев бяха поднесени от г-н Пламен Нунев, народен представител, който предаде и благопожеланията на премиера на България Бойко Борисов, Русенският митрополит Наум, доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на област Русе, г-н Пламен Стоилов, кмет на община Русе, чл. кор.проф. Христо Белоев, председател на Общински съвет Русе, проф. д-р Велизара Пенчева и цялото академично ръководство на РУ "Ангел Кънчев", г-н Красимир Каракачанов, почетен консул на България в Торонто, г-н Петко Маневски, председател на настоятелството на българската църква в Брамптън, г-н Пламен Бобоков, председател на Съвета на директорите на "Приста ойл", г-жа Велика Венкова, племенница на Игнат Канев. Рожденникът получи поздравителни адреси и от Росен Плевнелиев, президент на РБългария и българският патриархНеофит, както и много поздравления от роднини и приятели.


С нескрито вълнение, доц. д-р Стефко Бурджиев в своето приветствие към юбиляра се обърна с думите:"За мен е изключителна чест и удоволствие да отправя от свое име и от името на всички служители на Областна администрация Русе, най-искрени благопожелания по случай Вашия 90 годишен юбилей!

Вашият житейски път, макар и извън пределите на родината е дълбоко свързан с Русе. Дългогодишната Ви благотворителна дейност, отдадена на значими каузи в образованието, здравеопазването и културата, будят възхищение и респект!


Убеден съм, че с чувство на гордост се обръщате назад в годините и сте щастлив от постигнатото!

За нас е привилегия човек като Вас, със забележителни човешки качества и авторитет да е роден в Русенския край. Със своята отдаденост, любов и съпричастност към съдбата на област Русе и гражданите ѝ, сте достоен пример за родолюбие, благородство и духовност!

Приемете моята признателност за изключителния принос, който имате в благотворителната дейност, както за нашия град, така и за цялото българско общество!

В духа на празника, приемете най-сърдечните ми пожелания към Вас и Вашите близки за крепко здраве, човешки радости и повече положителни емоции. Достойни българи като Вас, ни връщат вярата, че България ще пребъде!".

Г-н Бурджиев подари красив букет цветя на съпругата на г-н Канев, а на него плакет на Областен управител и удостоверение за изключителен принос за развитието на Област Русе.

Празникът беше съпътстван от изпълненията на "Бигбенд Русе" и Тамбурашкия оркестър към ОбДЦКИ с диригент Наталия Константинова, след което продължи с музикална програма на изявени таланти от Русе.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в София
Лято 2024
Изграждат нов реактор в АЕЦ "Козлодуй"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: