Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Инициативата "Заедно да спасим децата и Русе от дрогата" обедини младежи от различни организации
Автор: Екип Ruse24.bg 18:50 / 29.01.2024Коментари (0)467
© Община Русе
В Общински младежки дом – Русе се проведе среща на младежки организации, които се обединиха в една обща цел - да обсъдят възможностите подрастващите и възрастните да бъдат предпазени от "модерните" психотропни вещества.

Събитието е част от поредицата срещи, които инициативата "Заедно да спасим децата и Русе от дрогата“ започна преди 1 година. Тя се осъществява от журналиста Румен Николаев, който дава нейното начало, силно повлиян  от историята на баща с 13-годишна дъщеря, зависима от наркотици.

Събитието беше открито от Румен Николаев, който представи подробности за дейностите, свързани със самата инициатива, както и регламента на конкурса, свързан с нея – "Аз и моето семейство – успешни в предизвикателствата на новото време". Водещи на срещата бяха представители на Младежкия парламент и Българския младежки Червен кръст-Русе (БМЧК). Присъстваха над 60 доброволци от червенокръстката организация, Младежкия парламент, клуб "Интеракт“, Скаутски клуб "Приста“ и католическата организация "Каритас".

На срещата беше направена ретроспекция на извършеното до момента. Всяка от организациите сподели с какво са подпомогнали инициативата - раздадени са около 500 плаката, посетени са родителски срещи във всяко училище и са раздадени над 8 000 флайера, осъществено е участие в хепънинг, кръгли маси и др.

Провеждането на срещи със специалисти в часа на класния ръководител, създаването на тематичен канал в YouTube и прожекция на различни филми пред ученици, свързани с проблемите на наркозависимите, бяха само част от предложенията на участниците в срещата относно бъдещи инициативи. Беше обсъдена идеята и за създаване на събития, свързани с превенцията и провокиращи заинтересованост от страна на родителите. Присъстващите се обединиха около мнението, че най-добрият начин за справяне с проблема сред подрастващите е пълноценно запълване на свободното им време чрез участието им в разнообразни и качествени младежки, спортни и културни дейности.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: