Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Иновативна четка за коса без конкуренция на пазара създадоха студенти от РУ
Автор: Екип Ruse24.bg 11:16 / 01.06.2010Коментари (0)1146
©
Бивши и настоящи студенти от
РУ "Ангел Кънчев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
„Учебната компания" е програма на фондация "Джуниър Ачийвмънт". Основният принос на инициативата е, че студентите практически преминават през цялостната дейност на една фирма - от възникването на идеята, през производството, до пазарната й реализация. Така те създават организационни взаимоотношения, административни документи и прототип на своята стока или услуга. Бизнес идеята се генерира от самите студенти и те определят посоката на своите действия. Предметът на дейност на "Вероник козметикс" е производство на четка за коса с козметичен пълнител.

Ментор на учебната компания е гл.ас. д-р ик. Даниел Павлов, ръководител на Центъра за насърчаване на предпримачеството на университета. В своята дейност учебната компания "Вероник козметикс" получава съдействие от бивши възпитаници на Факултет "Бизнес и мениджмънт" и настоящи членове на неговото Настоятелство. Те подпомагат студентите със съвети в различните функционални направления от дейността на компанията. Срещите се провеждат както на територията на Русенския университет, така и в работните офиси и помещения на бизнес консултантите.

Разработваният продукт е иновативен и не е познат на българските потребители. Този факт от една страна е положителен, но от друга - рисков. Необходимо е да се привлекат потребители на продукта, като се лансират неговите специфични потребителски предимства пред останалите обикновени четки за коса на пазара. Целевата аудитория са жени от всички социални групи и всички възрасти, които обръщат по-голямо внимание на
©
външния си вид - потребители, за които красотата е преди всичко останало.

Учебната компания проведе анкетни проучвания и отчете интересни резултати. Потенциалните клиенти на разработвания продукт са предимно жени на всякаква възраст, както и фризьорски салони, които ще имат голяма полза за по-доброто обслужване на клиентите си. Пазарно преимущество е липсата на конкуренция, което ни дава възможност да бъдем първите на пазара. Цената на продукта е 27 лв. за бройка. Критичната точка на продажбите е 69 бр. през първата година, а през последващите - 40 бр.

На 3 юни ще се проведе националното състезание на Учебни компании за студенти в София, където членовете на "Вероника козметикс" ще се конкурират с екипи на повече от 10 други висши учебни заведения.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждане на Национална детска болница в София
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: