Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Институциите ще съдействат за решаването на проблемите, свързани с движението по бул. "България"
Автор: Екип Ruse24.bg 13:00 / 15.11.2012Коментари (0)530
©
Вчера късно през деня на среща с областния управител Стефко Бурджиев и представители на институции от област Русе, гражданите живущи в района над гарата и около бул. "България" отново поставиха проблемите, свързани с безопасността на движението в района. 

На срещата присъстваха директорът на ОД на МВР- Русе комисар Светослав Първанов, г-жа Мария Дамянова - началник на отдел "Инвестиционни дейности" в ОПУ - Русе, директорът на общинска дирекция "Обществен ред и сигурност" към Община Русе Спасимир Димитров и представители на инициативния комитет. 

В хода на разговорите стана ясно, че два от подлезите, за които гражданите апелират да бъдат ремонтирани, вече са включени в големия проект на Русе за интегриран градски транспорт и ще бъдат обновени. Самата пасарелка към гарата ще бъде ремонтирана със собствени средства на общината, а по думите на г-н Димитров корекции в състоянието на съоръжението ще бъдат направени още тази седмица - ремонтирането ще включи поставянето на обезопасяващи преминаването на гражданите метални пръчки на парапетите и премахване на опасните кабели. 

По друг от проблемите - наличието на мантинели пред две от спирките за масовия градски транспорт по бул. "България" - ангажимент пое г-жа Дамянова. Тя обеща да изготви доклад, чрез който да предложи на централното ръководство на Агенция пътна инфраструктура искане за несъществено изменение на проекта за реконструкция на булеварда. По думите на г-жа Дамянова това би дало възможност мантинелите да бъдат премахнати частично пред самите спирки, така че гражданите да ползват градския транспорт безопасно и безпроблемно. Областният управител Стефко Бурджиев подкрепи Дамянова и заяви, че ще съдейства пред централното управление на АПИ това да се случи в най-кратки срокове. Ситуацията с ремонта на булевард "България" е особено сложна, предвид факта, че съществуват нормативни ограничения за внасянето на корекции по пътното съоръжение, самият обект е незаконен, няма подписан акт 15 и не е предаден на възложителя. 

По другият наболял проблем, свързан с присъствието на проститутки в района на у-ще "Алеко Константинов" и на кръстовището с бул. "Гоце Делчев", отношение взе г-н Светослав Първанов. Той подчерта, че за овладяването на проблема са взети всички възможни законови мерки и допълни, че самият той утвърждава графика за полицейско присъствие по бул. "България". Комисар Първанов добави, че трайното решаване на този проблем е свързано със сериозни изменения на законодателната уредба. Въпреки този факт, той подчерта, че заедно с прокуратурата вече се водят преговори за по-строги наказания, едно от които е и пробацията - забрана за посещаване на определени обекти в определени часови зони. 

В края на срещата всички единодушно решиха отново да се срещнат в рамките на няколко месеца, за да се проследи какъв е напредъкът по решаването на наболелите за всички русенци проблеми и поетите от институциите ангажименти. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: