Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Интересен проект създава екологично мислене у децата в Русенско училище
На 19 април 2024 година, зала на ОУ "Любен Каравелов" се превърна в сцена на вълнуващо приключение, изпълнено с емоция и вълнение. Шестокласниците представиха в открит урок по темата "Парк дизайнер" впечатляващи проекти и макети, демонстрирайки своите проучвания, изчисления и работа в дигитална среда, съобщиха от училището.

На събитието присъстваха гости от мобилността по НП “Иновации в действие" от две варненски училища, учители и ученици от ОУ “Васил Априлов" - Русе, г-жа Анелия Ангелова, старши експерт по математика от РУО - Русе, г-жа Веселка Николаева, директор на училището, г-жа Стоилова с г-н Стайков, заместник-директори.

Този STEAM проект не беше просто поредното учебно занятие, а представяне на множество предварителни активности и интердисциплинарни подходи осъществени в осем учебни часа по различни предмети като КМИТ, човекът и природата, изобразително изкуство и математика, децата изградиха не само знания, но и умения за екипна работа и иновативно мислене.Изследванията и дискусиите, проведени в часовете по човекът и природата, под ръководството на г-н Мартин Методиев, разкриха положителното влияние на парковете върху околната среда. Заедно с г-жа Анелия Неделчева, учениците се запознаха с множество дигитални инструменти, свързани с облачните технологии и графичния дизайн, които ги подготвиха за проектирането на парк и създаването на плакати за Деня на Земята.

По време на представянето учениците показаха как са реализирали изчисленията за обиколка и площ на детските площадки от проектите им за парк с помощта на приложението Geogebra, с чиито инструменти ги запозна в часовете по математика г-жа Соня Костадинова. Те гордо демонстрираха не само своите изчисления и проекти, но и своята визия чрез рисунки, създадени по време на изобразителното изкуство. Под ръководството на г-жа Моника Каламерова, те пренесоха красотата и значимостта на парковете чрез творческите си изяви.

В продължение на трите седмици от проектно базираното обучение учениците работиха по модела 1:1 и всички задания бяха поставени в Google classroom. В последния час те попълниха анкета за обратна връзка относно нивото им на удовлетвореност от обучението.

В крайна сметка училищната общност и гостите по НП “Иновации в действие" имаха уникалния шанс да се насладят на крайните продукти от проектно базираното обучение, изложени във фоайето на училището.

Целта на този подход за усвояване на знания беше не само да се развият различни умения и компетенции, а да се създаде екологично мислене у децата. Те разбраха важността на парковете за околната среда и разнообразието на живота в тях, което ги ангажира с отговорност към природата и света около тях.

Този ден беше повече от учебно събитие - това беше празник на знанието, вълнуващо пътешествие в света на науката и творчеството. Екипът от учители работили по проекта изказва своите най-искрени благодарности към учениците от 6.А и 6.Б клас, участвали в проекта! Бъдете все така мотивирани, ученолюбиви и успяващи личности, дерзайте деца!






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: