Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Изграждат нова скейт площадка в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 14:23 / 07.09.2022Коментари (0)486
©
В присъствието на кмета Пенчо Милков, представители на фирмата-изпълнител и младежи от скейт общността днес бе направена първата копка от изграждането на нова скейт площадка в Русе.

"Това е съоръжение, което отдавна трябваше да имаме в Русе. Все повече деца практикуват тези спортове и ние трябва да им осигурим необходимото пространство за това", каза кметът. Площадката ще бъде разположена в Парка на младежта, в участъка встрани от алея "Перистери“, в непосредствена близост до Алпинеума.

"Обичам природата и това бе едно от условията ми към изпълнителите - нито едно дърво да не бъде отсечено и самата площадка да бъде съобразена и с наличната растителност, да бъде част от нея, а не да я нарушава", допълни кметът.

Проектантът на площадката Георги Георгиев потвърди, че при реализирането ѝ няма да бъде отсечено нито едно дърво. Екип от 27 души е работил, за да бъде съобразен проектът с всички особености на парка, включително и с любимата на много русенци мечка и Алпинеума.

Скейт частта възлиза на 960 кв. метра и в тях ще се включат две основни секции – боул и стрийт (с елементи от градската среда), разказа Георгиев. Различните елементи дават възможност на площадката да карат от начинаещи до напреднали. Специализираната настилка предполага добра скорост при каране и изпълнение на по-технични трикове и в същото време не позволява вибрации и вдигане на шум, както досегашните метални съоръжения до Дома на културата.

Изпълнителят на дейностите е "Джерамис Интернешънъл" ООД. Фирмата е изградила модерните скейт паркове в Добрич, Самоков, Бургас, Стара Загора и Поморие. По думите на проектанта русенската площадка е планирана изцяло съобразно скейтърите и последните тенденции в техните спортове. Срокът за изпълнение на строително-монтажните дейности е 6 месеца.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: