Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Изложба в Доходното здание представя наградени творби от конкурса на русенската инициатива за борба с наркотиците
Автор: Екип Ruse24.bg 14:08 / 16.04.2024Коментари (0)935
© Община Русе
Във фоайето на Доходното здание беше открита изложба на наградените плакати и рисунки от конкурса на инициативата “Заедно да спасим децата и Русе от дрогата". “Аз и моето семейство - успешни в предизвикателствата на новото време" се проведе миналия месец с участието и подкрепата на Община Русе, Областна администрация, РУО-Русе, РЗИ, БЧК и УМБАЛ “Медика".

Изложбата беше открита от идейния организатор - журналистът и главен редактор на "Акцент.БГ“ Румен Николаев, а на нея присъстваха отличените ученици, учители и родители.

Официални гости на откриването бяха зам.-кметът Димитър Недев, областният управител Данаил Ковачев, служители на Община Русе, пряко ангажирани с дейностите на инициативата, представители на РУО-Русе, РЗИ, БЧК и УМБАЛ "Медика“. 

"Вие и вашите родители сте тези, които можете да помогнете на вашите съученици и на самите себе си, да живеете щастливи, без да сте обременени с този порок. Осмислянето на свободното време на всеки един от вас и това да потърсите себе си в различни изяви съм убеден, че ще даде своя положителен резултат“, обърна се към присъстващите ученици Румен Николаев. Той подчерта, че инициативата не е кампанийна и идеите ѝ трябва да се преследват ежедневно, защото проблемът с разпространението и употребата на наркотични вещества се разраства. Журналистът не пропусна да благодари на всички институции и организации, които се включват регулярно и подкрепят във всички прояви и събития.

Зам.-кметът Димитър Недев заяви, че инициативата е значима, а изкуството е успешен начин да се достигне до сърцата и умовете на подрастващите. "Младите хора се спират и се замислят за опасността от наркотичното влияние и в случая няма значение дали ще направиш снимка, нарисуваш рисунка, напишеш есе или стих. Проблемът с наркотичните вещества е едно от най-сериозните предизвикателства на нашето време и наистина трябва да акцентираме на работата с младежите в семействата, в най-близката среда – приятелите, както и в училищата“, посочи Димитър Недев.

Областният управител Данаил Ковачев също приветства присъстващите, като в словото си подчерта значимостта и силата на гражданската инициатива, която от близо две години успешно провокира общественото съзнание и ангажираност.

Припомняме, че във второто издание на конкурса взеха участие повече от 100 ученици от Русе и областта, като на 7 март бяха обявени и наградени най-добрите творби. Победител стана деветокласничката Даная Иванова от Английската езикова гимназия в Русе.

Изложбата, която е разположена във фоайето на Доходното здание, може да бъде разгледана до края на седмицата.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Евроизбори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Застреляха Алексей Петров
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: