Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Изложението "Уикенд туризъм" превзе Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 14:07 / 11.05.2023Коментари (0)399
© РусеМедиа
18-ото туристическо изложение "Уикенд туризъм“ бе открито официално днес в Русе

Кметът Пенчо Милков и председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев приветстваха участниците и гостите, като пожелаха на всеки да се забавлява и да открие своята дестинация за отдих през уикенда. Паралелно с изложението от днес до 13 май се провежда и 15-ото издание на Фестивала на туристическите забавления и анимации в градската градина и Ларгото пред операта, съобщи Русе Медиа.

В първия ден най-голям интерес имаше към щандовете на художествените занаяти и произведения на изкуството, където гостуват майстори от цялата страна. От дърворезба през бижута, природни продукти, кожени и дървени изделия до икони и плетени сувенири – всеки може да намери по нещо интересно.

В сградата на Доходното здание са представени 40 щанда на различни туроператори, музеи, институции, общини и две посолства – на Турция и Китай. Там ще се проведат и различни дискусии и форуми, посветени на туризма.

Фестивалът на туристическите забавления и анимации включва над 120 обекта, като сред атракциите са шах за деца, вело площадка, стена за катерене, ретрофото, вертикална въжена площадка. Ще има демонстрации на прабългарски бойни изкуства "БагаТур“, а кулинарно шоу днес направи и Иван Звездев. Сред атракциите през трите дни са балон с горещ въздух, "Биг бенд парад“ със специалното участие на Орлин Павлов, концерти на Михаела Маринова и 100 Кила, група Скандау, фестивалът RUSE LIGHT & RHYTHM FEST.

Събитията се организират от Община Русе и Общинската фондация "Русе - град на свободния дух“ с подкрепата на Министерството на туризма.

В сградата на Доходното здание ще бъдат представени 40 щанда на различни туроператори, музеи, институции, общини и посолства. Официалното откриване на туристическото изложение ще започне в 12 ч. пред емблематичната за Русе сграда с изпълнение на Танцово студио "Фрийдъм“. Във фоайето на Доходното здание ще бъдат представени презентации за фестивалите в България и въздействието им в развитието на културата и местните общности, както и за културното наследство на няколко български града. На 12 май от 9:30 ч. в зала Европа е началото на форума "Дигитализация, новости и тенденции в областта на културата и туризма“.

Фестивалът на туристическите забавления и анимации ще стартира в 11:00 ч. в четвъртък в района на Централната градина, където ще бъдат разположени над 120 обекта. През трите фестивални дни ще се представят различни занаяти и демонстрации от цяла България. Шах за деца, вело площадка, стена за катерене, ретрофото, вертикална въжена площадка са само част от атракциите в програмата. Своя изложба "Обитатели на Русенското Поломие“ ще предложат на вниманието на русенци Константин Канин и Илиян Вълчанов, а русенското Дружество на художниците ще представи фото изложба "Русе - моят град“. През деня школата за прабългарски бойни изкуства "БагаТур“ и екип на крепост "Туида“ - гр. Сливен ще изнесат атрактивни представления, включващи елементи от средновековния бит, възстановки на бойни сцени и стрелба с лък.

Програма на изложението:

Сред акцентите в събитията на 11 май е и кулинарното шоу на Иван Звездев, който ще готви за русенци на централния площад от 13:30 до 14:30 часа.

Станалият емблематичен за фестивала атракцион - балон с горещ въздух, ще бъде издигнат от 17:00 до 19:00 часа, а от 18:00 часа започва "Биг бенд парад“, в който ще се включат формации от Габрово, Велико Търново и Общинският духов оркестър на Русе със специалното участие на Орлин Павлов.

Вторият ден ще предложи, освен атракции и изложби, изпълнения на Вокална група "Приста“ с ръководител Доротея Бальовска от 18:30 часа, а от 19:00 до 20:30 часа поп дивата Михаела Маринова ще изнесе концерт на сцената до Съдебната палата.

В съботния ден от 9:00 часа ще се проведе Международното кулинарно състезание с младежи "Като шеф готвачите“, а от 11:00 часа започва кулинарната надпревара "Надяждане с люти чушки“, организирана от Люта ферма/Hot farm Страшимирово. От 11:40 ч. за най-малките ще има детска дискотека – анимация на ПГТ "Иван П. Павлов“.

В 19:00 часа на сцената до Съдебната палата група Скандау ще открие фестивала RUSE LIGHT & RHYTHM FEST, а след него свои песни ще представи и водещият Боян Тодоров. От 20:10 ч. ще започне ударна хип-хоп вечер с рап звездата 100 Кила, а празничната програма ще бъде закрита с атрактивно светлинно дрон шоу.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Земетресения в България
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: