Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Как да осъществим сделка за недвижим имот - полезни съвети
Автор: Екип Ruse24.bg 07:00 / 10.12.2016Коментари (0)1214
©
Сделката за недвижим имот е важно събитие, което често може да ви отнеме много, много нерви. Излишно се суетите, ако имате здрав план, по който да действате, няма никаква нужда да се притеснявате. Желаете ли да получите няколко полезни съвета?

- Без значение купувате или продавате, гледайте да уговорите с продавача/купувача една фиксирана цена в левове. Не се учудвайте на този съвет. Навсякъде обявите се предлагат в евро и много рядко в левове, предимно в по-малките населени места. Бихме ви предложили да предпочетете българската валута, заради много по-ясните уговорки, ниските банкови/междубанкови такси, както и заради лесната конвертируемост, от която не губите нищо. Искате определена сума в лева, получавате я точно, до стотинка, без да се карате за обменни курсове, скрити такси и подобни.

- Предпочитате ли да купите или да продадете без посредник? Ако правите този избор, вероятно имате много свободно време, както и не бързате. Ако разчитате на бърза сделка, опитният агент по недвижими имоти ще може много бързо да ви ориентира къде и какво да търсите, към какво да се насочите, както и да ви представлява пред клиентите. Естествено, ако си нямате доверие или не сте се погрижили да заложите на истински специалист, то вас ви чака проблем и то голям.

- Имайте реална представа за пазара - без значение дали продавате или купувате. Много често продавачите искат нереално високи цени, ако имат късмет. Купувачите пък желаят да купят на толкова ниски нива, че често падат под най-ниските възможни на пазара. Да знаете реалната цена и да отстоявате на нея - това е важно.

- Имотът не е само местоположене и конструкция, а и състояние, осъвременявания и ремонти. Всяко от тези неща добавя или отнема от цената, която вие искате да получите или да дадете. Не забравяйте!

- Как избирате да купите някакво жилище? Ако сте емоционален тип, не бързайте да вземете това, което ви е впечатлило с някакъв дребен детайл. Важно правило е да направите втори оглед, като той е често точка на пречупване. Нека с вас дойде и майстор, който да огледа всички дребни детайли, защото на него ще се падне задачата да ги ремонтира, а на вас да ги платите. Мислете трезво. Всичко е пари.

- Ако намерите най-добрия имот, изчакайте поне 1 ден. Ако не се разколебаете, то побързайте да оставите капарото. Нямате пари в брой ли? Бързи кредити без гаранция могат да спасят ситуацията.Повече подробности - на burzi-krediti.com.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бюджет 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: