Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Кенарев се срещна със зам. посланика на Холандия по европейски проект
Автор: Екип Ruse24.bg 13:48 / 30.08.2010Коментари (0)908
© Ruse24.bg
Днес, в кабинета на зам.кмета по хуманитарни дейности Володя Кенарев се проведе работна среща по проект "Планиране и усъвършенстване на социалните услуги на регионално равнище в област Русе", в който Община Русе е една от трите пилотни общини за България. Проектът се реализира от УНИЦЕФ, с подкрепата на Кралство Холандия и съвместно с Министерството на труда и социалната политика и Агенцията за социално подпомагане.

Той има за цел да пилотира комплексен модел за планиране, разработване и осигуряване на услуги на областно равнище, като по този начин се гарантира изграждането на една по-ефективна система за предоставяне на социални услуги и използване на структурните фондове на европейския съюз.
Във връзка с провеждането на мониторинг по изпълнението и обсъждане на дейности по проекта, в Русе пристигна заместник-посланикът на Холандия господин Мартайп Елгсрема.

Освен него на срещата в Община Русе присъстваха и Диана Вакарелска, временно изпълняващ длъжността представител на УНИЦЕФ за България и експерти от общинска администрация, както и представител на РДСП.
Холандският гост сподели, че целта на посещението му е да чуе лично от представителите на общината с какво проектът е допринесъл за развитието в социалната сфера, дали е бил полезен, какви са впечатленията от него, какво е направено и какво трябва да се направи.

Зам.кметът по хуманитарни дейности Володя Кенарев благодари на високия гост за особените грижи и старанието, което холандското правителство полага в социалната сфера, като подчерта, че помощта е помощ тогава, когато дойде навреме. Експертите от общинска администрация споделиха натрупания опита във връзка с реализирането на проекта, като обърнаха внимание на положителните страни и трудностите, които са срещнали.

В края на срещата господин Мартайп Елгсрема благодари на ръководството на общината за ползотворната среща и изрази удовлетворение от факта, че Община Русе отново ще бъде пример за прилагане на положителен модел за прилагане на социални услуги в страната.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Гергьовден 2024 г.
Великден 2024 г.
Европейски избори 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: