Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Кметът: Дейностите в социалната сфера са приоритет в работата на кметския екип
Автор: Екип Ruse24.bg 16:56 / 25.06.2013Коментари (0)887
©
Първият по рода си за Русе и региона форум на доставчиците на социални услуги започна днес в зала "Европа" на Доходно здание. Той е организиран от общинската дирекция "Здравни и социални дейности", съвместно с Национален алианс за социална отговорност (НАСО). Темата на форума е "Партньорство за по-добри социални услуги".

"Дейностите в социалната сфера са приоритет в работата на кметския екип", каза кметът Пламен Стоилов на официалното откриване на събитието. Той припомни, че миналата година в Русе отвори врати Приют за бездомни, който е резултат от съвместните усилия на Община Русе и КАРИТАС.

Кметът допълни, че по проект на Община Русе, в града вече има и социална трапезария. Той каза още, че предстои разширяване на обхвата на социалния патронаж и в кварталите Средна кула, Долапите и в с.Басарбово. Три са социалните проекти, които реализира в момента Общината. Те са за изграждането на три центъра за настаняване от семеен тип, за Звено за услуги в домашна среда и за Център за настаняване от семеен тип и наблюдавано жилище, като алтернатива за живот в общността на хората с психични разстройства.

Приветствие към организаторите и участниците във форума поднесе и председателят на УС на НАСО Георги Георгиев. Той благодари на г-н Стоилов за гостоприемството и сподели, че от предварителната си среща с него се е убедил в разбирането и личната ангажираност на кмета и неговия екип по проблеми в социалната сфера.

В първия ден от двудневния регионален форум, в него се включиха доставчици и ползватели на социални услуги от Община Русе и Област Русе. Презентации направиха представители на НАСО, Областна администрация-Русе, Регионална дирекция за социално подпомагане-Русе и Община Русе. С тях бяха представени добри национални и международни практики при предоставянето на социалните услуги и приносът на партньорството между общините и доставчиците за повишаване качеството на услугите.
Утре форумът ще продължи от 10ч., в Зала №1 на Областна администрация. Във фокуса на вниманието на участниците ще бъде обмяната на опит и перспективите за развитието на социалната услуга "Дневен център". За участие са поканени доставчици, реализиращи тази социална услуга от Община Русе, и от областите Русе, Шумен, Разград и Търговище.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бойни спортове
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Почина сливенският митрополит Иоаникий
Изчезна 12-годишно дете от Перник
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: