Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Кметът: Дейностите в социалната сфера са приоритет в работата на кметския екип
Автор: Екип Ruse24.bg 16:56 / 25.06.2013Коментари (0)877
©
Първият по рода си за Русе и региона форум на доставчиците на социални услуги започна днес в зала "Европа" на Доходно здание. Той е организиран от общинската дирекция "Здравни и социални дейности", съвместно с Национален алианс за социална отговорност (НАСО). Темата на форума е "Партньорство за по-добри социални услуги".

"Дейностите в социалната сфера са приоритет в работата на кметския екип", каза кметът Пламен Стоилов на официалното откриване на събитието. Той припомни, че миналата година в Русе отвори врати Приют за бездомни, който е резултат от съвместните усилия на Община Русе и КАРИТАС.

Кметът допълни, че по проект на Община Русе, в града вече има и социална трапезария. Той каза още, че предстои разширяване на обхвата на социалния патронаж и в кварталите Средна кула, Долапите и в с.Басарбово. Три са социалните проекти, които реализира в момента Общината. Те са за изграждането на три центъра за настаняване от семеен тип, за Звено за услуги в домашна среда и за Център за настаняване от семеен тип и наблюдавано жилище, като алтернатива за живот в общността на хората с психични разстройства.

Приветствие към организаторите и участниците във форума поднесе и председателят на УС на НАСО Георги Георгиев. Той благодари на г-н Стоилов за гостоприемството и сподели, че от предварителната си среща с него се е убедил в разбирането и личната ангажираност на кмета и неговия екип по проблеми в социалната сфера.

В първия ден от двудневния регионален форум, в него се включиха доставчици и ползватели на социални услуги от Община Русе и Област Русе. Презентации направиха представители на НАСО, Областна администрация-Русе, Регионална дирекция за социално подпомагане-Русе и Община Русе. С тях бяха представени добри национални и международни практики при предоставянето на социалните услуги и приносът на партньорството между общините и доставчиците за повишаване качеството на услугите.
Утре форумът ще продължи от 10ч., в Зала №1 на Областна администрация. Във фокуса на вниманието на участниците ще бъде обмяната на опит и перспективите за развитието на социалната услуга "Дневен център". За участие са поканени доставчици, реализиращи тази социална услуга от Община Русе, и от областите Русе, Шумен, Разград и Търговище.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: