Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Кметът и китайски дипломати обсъдиха домакинство на Русе в интересно събитие
Автор: Екип Ruse24.bg 13:33 / 12.04.2023Коментари (0)530
© Община Русе
Кметът на Община Русе Пенчо Милков посрещна днес представители на китайското посолство в България и Китайския институт "Конфуций“ към Великотърновския университет. Те са на тридневна визита в Русе, съобщават на сайта си от местната власт.

Обсъдени бяха домакинството на Русе на Световното първенство по драконови лодки през 2025 г. и организираният от посолството през това лято фестивал "Драконови лодки“.

"Идеята за популяризиране на драконовите лодки в България дойде от Вас“, отбеляза Гуан Син. Той допълни, че фестивалът е най-голямото спортно и културно събитие, което посолството е организирало в страната до момента. Той ще се проведе на 24 и 25 юни на езерото в Панчарево и включва богата културна и музикална програма, производство и продажба на храни, занаятчийски изделия и фотоизложби от Китай. Първият контейнер с драконови лодки, дарени от производители в Китай, е вече на българска земя.

Кметът Пенчо Милков подчерта, че този спорт дава страхотна възможност хора от различни възрасти и различно ниво на подготовка да работят в екип. Той отбеляза и силата на русенските гребци.

"За града ни ще бъде ценно, ако  след фестивала някоя от драконовите лодки остане при нас. Така ще се запали интересът на русенци към предстоящото световно първенство, на което сме домакин през 2025 г.“, каза Пенчо Милков.

Разгледани бяха различни възможности за сътрудничество и бе отправена покана за участие на китайски представители в тазгодишното туристическо изложение и ежегоден фестивал "Уикенд туризъм“.

Във вторник гостите се включиха в откриването на изложба с фотоси от Китай и представянето на новите книги от поредицата "Виж Китай“ в Доходното здание. В програмата им са предвидени още посещения на класна стая "Конфуций“ в СУ "Васил Левски“ и едноименната зала в Русенския университет "Ангел Кънчев“, среща със Спортен клуб по ушу "Калагия“, посещения на музеи, Регионалната библиотека и други забележителности в града и региона.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: