Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Кметът издаде заповед за продажбата и употребата на пиротехнически средства
Автор: Екип Ruse24.bg 14:56 / 26.11.2010Коментари (0)308
© Ruse24.bg
С оглед предстоящото честване на коледните и новогодишни празници и осигуряване на спокойствие на гражданите, както и за предотвратяване на ситуации, представляващи опасност за тяхното здраве и живота им и на основание чл. 44, ал. 1, т. 4, ал. 2 от ЗМСМА и във връзка с чл. 5, ал. 1, т. 3 от Наредба № 4 на ОбС - Русе за поддържане и осигуряване на обществения ред, опазване общественото и личното имущество и чистотата на територията на Община Русе и чл. 23, ал. 1,т. 2 от Наредба № 5 на ОбС - Русе за търговската дейност на територията на Община Русе, кметът на Община Русе издаде заповед. С нея се забранява:

Продажбата на пиротехнически изделия от търговци и физически лица, без разрешение за търговия с такива изделия от специализираните органи на МВР, съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия и /ЗОБВВПИ/.

Търговията с пиротехнически изделия от търговци и физически лица на места, където не са спазени изискванията за продажба и съхранение на тези изделия, съгласно ЗОБВВПИ, продажбата на пиротехнически изделия в нестандартни опаковки, непридружени от сертификат за качество , издаден от производител и инструкция на български език за безопасна работа с изделието.

Продажбата на пиротехнически изделия по пазари, улици, площади и павилиони.

Използването на пиротехнически изделия и други взривоопасни материали по време на Коледните и Новогодишни празници по пазари, улици, площади, междублокови пространства и други, които биха застрашили живота и здравето на други граждани.

Употребата на пиротехнически изделия в превозни средства, в закрити помещения, в близост до леснозапалими материали, както и в районите на здравни и лечебни заведения, учебни заведения, социални домове, молитвени домове, храмове и манастири.

На нарушителите по т. 3 ще се налагат санкции, съгласно чл. 24, ал. 1 от Наредба № 5 на ОбС - Русе, глоби в размер от 50 до 5 000 лв., а на едноличните търговци и юридическите лица - имуществена санкция в размер от 100 до 50 000 лева от органите на ОД на МВР, СЗ "КООРС" и други упълномощени от кмета служители от общинската администрация.
При нарушаване на т. 4 от настоящата заповед на нарушителите се налагат глоби съгласно чл. 5, ал. 2 от Наредба № 4 на Общински съвет Русе от 200 до 500 лв. Актовете се съставят от органите на ОД на МВР, СЗ "КООРС" и други упълномощени от кмета служители от общинската администрация.

Нарушенията по т.1, 2 и 5 се констатират с актове, съставени от органите на ОД на МВР , съгласно ЗОБВВПИ.
Контролът по изпълнението на заповедта се възлага на органите на ОД на МВР, СЗ "КООРС" и упълномощените служители от общинската администрация.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Зелен преход
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: