Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Кметът ликвидира Кожния и Спортния диспансери в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 14:56 / 25.09.2012Коментари (6)1445
©
Кметът Пламен Стоилов ще предложи на следващата сесия на Общинския съвет на 18 октомври Областният диспансер за кожно-венерически заболявания със стационар - Русе ЕООД да бъде обявен за ликвидация. Това стана ясно по време на пресконференция на кметския екип днес. Г-н Стоилов аргументира предстоящото си предложение, като обясни че диспансерът е губещо търговско дружество, а разходът за него, който е за сметка на общинската хазна е над 70 хил. лева годишно. Кметът ще предложи на заседанието на старейшините здравното заведение да се свие до отделението в МБАЛ - Русе. 

"Така ще се подобрят условията и качеството за лечение", обясни г-н Стоилов и подчерта, че до края на следващата седмица ще бъде решено къде точно ще бъде разположен диспансера. 

Спортният диспансер също ще бъде предложен за ликвидация. Причината е, че дружеството няма никаква печалба, а от години се финансира от Община Русе. Г-н Стоилов подчерта, че базата на диспансера е в състояние, което е крайно неподходящо за лечение и рехабилитация на елитни спортисти и че това може да се прави и в други здравни заведения в града. 

По време на пресконференцията кметът обясни, че Община Русе има амбицията да подобри здравното обслужване в общинските търговски дружества с такъв предмет на дейност. Има идея МБАЛ - Русе да стане Университетска болница, тъй като в Русенския университет вече има няколко медицински специалности.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 26.09.2012 г.
0
 
 
Това кожно 40г. не му намериха място в Русе. Преди беше в парка, в къщичката на баба Яга, после го запокитиха в Родина, при бившето училище "Хр.Смирненски". Ако живееш в бл."Воден", представете си какви въртележки правиш да се добереш до там. То има друг проблем, ама не е по темата-жп линията. Да му намерят място на това отделение за удобно ползване и край.
Aнонимен
на 25.09.2012 г.
0
 
 
Тази вечер съм доста заядлив. "Има идея МБАЛ - Русе да стане Университетска болница, тъй като в Русенския университет вече има няколко медицински специалности." Интересна идея. "Медицинският университет - Варна, е основан като Висш медицински институт с Указ № 414 от 12.XI.1960 г." /вж. http://www.mu-varna.bg/bg/nashiyat-universitet/istoriya-i-fakti/. Преди да бъде създаден е имало предложение да бъде в Русе, но... Подобно развитие при откриването на Плевенския и Старозагорския медицински университети. Така или иначе Висше медицинско училище в Русе няма. Може ли да бъде създадена Университетска болница към Технически университет, в чиято структура функционира Факултет "Обществено здраве и здравни грижи"? Университетската болница се състои от клиники с ръководител хабилитирано лице. За хабилитацията не се иска много- доста пари за научни изследвания и поне четири години. И това няма как да стане от днес за утре.
0
 
 
"Причината е, че дружеството няма никаква печалба" /тук става въпрос за спортния диспансер, но на практика същото важи и за кожния/. Казано иначе- да прехвърлим една губеща дейност на МБАЛ, понеже те цъфтят и вържат финансово. Казвал съм много пъти, че според мен, ако една организация- предприятие или държава, се развива то се разширяват, разкрива нови дейности и завладява нови пазари. Закриването на дейности говори за обратното. Все пак- стискам палци на колегите от Кожния диспансер. Дано нещата да се случат в техен интерес. И в интерес на пациентите, разбира се, това е Областен диспансер.
0
 
 
Още един интересен момент е как ще бъде закрито общинско здравно заведение, на мястото на което ще разкрием отделение в държавно лечебно заведение / МБАЛ- Русе е с 66% държавно участие/. Може ли да бъде задължено държавното лечебно заведение да направи това? Ако пък Кожния диспансер остане в сградата си, трябва ли болницата да плаща наем за ползване на общинската сграда?
0
 
 
Нататък: "Кметът ще предложи на заседанието на старейшините здравното заведение /кожният диспансер- бележка моя/ да се свие до отделението в МБАЛ - Русе." Господин кмете, в МБАЛ- Русе няма кожно отделение; за справка вж. http://www.mbal.rousse.bg/bg/. Създаването на ново отделение е свързано с изпълнение на редица процедури по ЗЛЗ, акредитация и т.н., които не стават от днес за утре. Да не говорим за намирането на място за стационар, специализирана лаборатория, картотека. От няколко години насам МБАЛ- Русе закрива и слива отделения, обратното скоро не се случвало.
Aнонимен
на 25.09.2012 г.
0
 
 
Здравейте, уважаеми колеги от МБАЛ- Русе. За съжаление тази статия не е новина, а края на една предизвестена смърт. Статията е изпълнена с хумор и сатира /ако сте привърженици на черния хумор, разбира се/. Т.н. "Г-н Стоилов аргументира предстоящото си предложение, като обясни че диспансерът /кожния- бележка моя/ е губещо търговско дружество, а разходът за него, който е за сметка на общинската хазна е над 70 хил. лева годишно." 70000 лв са около 35000 евро или приблизително цената на един новите 70 автомобила, който парламента ще закупи.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Абитуриентски балове
49-ото Народно събрание
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: