Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Кметът на Русе представи екипа си от заместници
Автор: Екип Ruse24.bg 15:03 / 05.03.2024Коментари (0)879
© Община Русе
Предизвикателствата пред всяка община, не само в Русе, свързани с промени в законодателството и придаването на нови функции към местните администрации, постоянно се увеличават. Започват и нови програмни периоди с европейско финансиране по Плана за възстановяване и устойчивост и ние трябва да бъдем адекватни като партньори на държавата. Това са само малка част от причините за увеличения брой на заместник-кметовете в Община Русе. С тези думи Пенчо Милков започна представянето на разширения си екип от заместници. В началото той даде думата на тримата нови заместник-кметове за кратко обръщение, съобщи Община Русе.

"Целият ми трудов стаж е свързан изключително със сферата на строителството, като от 2001 г. съм служител в Община Русе. Приемам поканата на г-н Милков като предизвикателство към мен и ще се постарая да оправдая очакванията му“, каза заместник-кметът по устройство на територията Здравка Великова.

Тя е получила средното си образование през 1985 г. в Техникума по индустриализирано строителство (сега ПСАГ) "Пеньо Пенев“ – Русе. През 1990 г. се дипломира в тогавашния Висш институт по архитектура и строителство (ВИАС) със специалност "Строителен инженер по промишлено и гражданско строителство“. От 1991 до 1997 г., след придобиване на допълнителна квалификация "Педагогическа правоспособност“ във Великотърновския университет, преподава специализирани предмети в Техникума по индустриализирано строителство "Пеньо Пенев“. От края на 1997 г. започва работа в Община Сливо поле като главен специалист-конструктор, а от април 1999 г. е главен специалист общинска собственост и приватизация. От 2001 г. работи в Община Русе, минала е по йерархичната стълбица, започвайки като старши експерт в отдел "Специализирана администрация“. Впоследствие става главен инспектор в отдел "Техническа инфраструктура“. През 2004 г. е назначена за директор на дирекция "Благоустрояване, екология и транспорт“, която през 2006 г. се преобразува в дирекция "Комунални дейности“. От 2013 до 2020 г. е началник на отдел "Инвестиционно проектиране“, а от същата година до настоящия момент е директор на дирекция "Инвестиционно проектиране, устройство и кадастър“.

Зам.-кмет по опазване на околната среда и комунални дейности ще бъде Никола Лазаров.

"През целия си съзнателен живот съм работил по специалността си – "Електроенергетика и електрообзавеждане“. Впускам се в ново за мен начинание и смятам, че мога да бъда полезен на обществото с опита си. Пътувал съм много из Европа и съм имал възможността да видя доста интересни проекти, които могат да бъдат имплементирани в общината. Мотивиран съм и от това, че искам моите деца да останат да живеят и да работят тук“, каза Лазаров.

Той е завършил средното си образование в АГ “Гео Милев" – Русе през 2007 г., а през 2012 г. получава бакалавърска степен за компютърен инженер в РУ "Ангел Кънчев“. През 2013 г. става магистър със специалност "Електроинженер“.  През периода 2013 – 2019 г. работи като инженер контактни мрежи и системи в “ПРОММОНТ". През 2020 г. навлиза в частния бизнес, създавайки своя фирма - “НИМ Инженеринг" за проектиране, изграждане, ремонт и поддръжка на електрически инсталации, както и на фотоволтаични централи. Член е на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране – Русе, както и председател на секция ЕАСТ КИИП – Русе. Притежава пълна проектантска правоспособност.

"Предизвикателствата със сигурност няма да са малко, но ще се постарая задачите да бъдат решавани по възможно най-добрия начин. Акцентът с подпомагането на спортуващите млади хора беше поставен още в предния мандат на кмета, но сега е дошъл моментът да се обособи такъв ресор. Русе е бил и вярвам, че ще продължава да бъде привлекателен център за всякакъв вид спортни дейности“, заяви заместник-кметът по младежки дейности и спорт Борислав Рачев.

Средното си образование Рачев завършва в Спортно училище “Майор Атанас Узунов", а през 2005 г. придобива бакалавърска степен в НСА "Васил Левски“ с професионална квалификация – треньор по борба. През 2007 г. става магистър по спортна психология в Спортната академия. От 2007 до 2012 г. е треньор по борба свободен стил в СУ “Майор Атанас Узунов". От същата 2007 до 2020 г. е и управител на БВ "ТЕХ“ ООД – гр. Русе. През 2013 г. е назначен за помощник – треньор на националния отбор по свободна борба за юноши, а през 2016 г. става помощник – треньор на националния отбор по свободна борба за жени. Избран е за общински съветник в ОбС-Русе през мандат 2015-2019 г., както и за следващия Общински съвет. През 2020 г. печели конкурса за директор на Общинско предприятие "Спортни имоти“. Напуска поста, след като е избран отново за общински съветник в ОбС-Русе за мандат 2023-2027 г.

В пресконференцията участваха и останалите трима заместник-кметове, които продължават да работят и през настоящия мандат в екипа на кмета Пенчо Милков. Според приетата от Общинския съвет през месец януари и влязла в сила на 1 март нова структура на общинската администрация е определен зам.-кмет с ресор "Международни програми и проекти, инвестиции и собственост“, като този пост се заема от Златомира Стефанова. Тя ще отговаря за две дирекции - "Икономика, инвестиции, международно сътрудничество и проекти“ и "Общинска и етажна собственост“. Заместник-кмет по образование и култура е Енчо Енчев, който отговаря за едноименната дирекция "Образование и култура“ с по един отдел по двете направления. Димитър Недев е заместник-кмет с ресор социални дейности, здравеопазване и транспорт, като на негово подчинение са две дирекции – "Транспорт“ и "Социални и здравни дейности“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Влизането на България в Шенген
Парламентарни избори 2024
Поскъпване на хранителните продукти
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: