Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Кметът заповяда, улиците да се пригодят в нормален вид за зимата
Автор: Екип Ruse24.bg 12:40 / 18.10.2010Коментари (0)1023
© Ruse24.bg
Кметът на Община Русе инж. Божидар Йотов издаде заповед, с която регламентира осигуряване на нормално и безопасно движение по улиците в общината през есенно-зимния сезон 2010 - 2011 година. С нея русенският градоначалник нарежда почистването на улиците и автобусните спирки на масовия градски транспорт в град Русе да се извършва от: "Русе Пъблик Сървисиз" ЕООД; квартал "Селеметя" и селищните образования ДЗС и Образцов чифлик от "МЕЛИ" ЕООД; входно - изходните участъци на град Русе от "Пътно поддържане - Русе" ЕООД и на четвъртокласната общинска пътна мрежа от "Берус" ЕООД; алеите в общинските паркове и градини от "Паркстрой" ЕООД и "Вектор" ЕООД, съгласно сключените договори с Община Русе.

Разчистването да се извършва до осигуряване на нормална проходимост за транспортните средства и пешеходците.
Всички административни и стопански ръководители на учреждения, еднолични фирми, търговски дружества, собственици и наематели на обекти за търговия и услуги трябва да изготвят план за работа при зимни условия. При снеговалеж и заледяване да организират срочно почистване на прилежащите им тротоари и работните площадки в района на обектите, за зареждане със суровини, горива и хранителни продукти и осигуряване на нормален работен процес и безопасно движение.
З
аповедта забранява разтоварване на стоки и отварянето на магазините, павилионите, заведенията, складовите помещения и учрежденията преди разчистването на тротоарите и площадките от сняг. Според нея снегът трябва да се събира на уличното платно до бордюра, като се оставят свободни канализационните решетки, за да се осигури оттичането на водата от разтопения сняг. Да се оставят проходи в снега за нормалното преминаване на гражданите през тях.

Председателите на домсъветите на жилищните сгради трябва да организират гражданите, живеещи в тях, да почистят тротоарите, входовете и площадките от сняг, а покривите от снежна маса и ледени образования.
Собствениците и наемателите на обекти с летни градини да приберат инвентара си - маси, столове, заграждения, цветарници, сенници и други.

За създаване безопасни условия за работа на снегопочистващата техника по улиците и булевардите по маршрутите на масовия градски транспорт, общинското предприятие "Комунални дейности" ще извършва проверка и ще възстановява знаците, забраняващи паркиране при снеговалеж.

Ръководителят на Специализираното звено за контрол, охрана, обществен ред и сигурност, със съдействието на Областна дирекция на полицията, да създаде организация за освобождаване трасетата на почистващата техника и санкциониране водачите на неправилно паркиралите автомобили.

Управителите на "Русе Пъблик Сървисиз"ЕООД, "Пътно поддържане - Русе" ЕООД, "МЕЛИ" ЕООД, "Берус" "Паркстрой" ЕООД и "Вектор" ЕООД, незабавно да въведат отговорно дежурство, а при възникване на необходимост и денонощно дежурство на снегопочистващата техника.

Строителят и консултантът на всеки строителен обект, при който със строителната площадка се заемат площи от тротоари и пътни платна, да осигурят нормални условия за почистване около строителната площадка. Те са длъжни при снеговалеж да почистят тротоарите и пътните платна, оформени като проходи за пешеходци пред строителната площадка, за осигуряване на нормални условия за преминаване на гражданите.

Забранява се извършването на товаро-разтоварни дейности извън строителната площадка, както и складирането на строителни материали и отпадъци извън нея. Заповедта забранява паркирането на строителна механизация извън строителния обект.

На нарушителите на настоящата заповед да се съставят актове от упълномощените актосъставители по Наредба № 3 и Наредба №4 на Общински съвет - Русе.
Контролът по изпълнение на настоящата заповед се възлага на Заместник- кмета по комунални дейности.

Още по темата: общо новини по темата: 53
07.03.2011 »
25.02.2011 »
24.02.2011 »
24.02.2011 »
23.02.2011 »
22.02.2011 »
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лоша инфраструктура в Русе
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: