Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Любителите на ретро автомобили ще имат невероятна събота
Автор: Екип Ruse24.bg 17:24 / 07.06.2024Коментари (0)1010
© Община Русе
10-ото издание на Парада на ретро автомобили ще покаже повече от 200 автомобила от 4 държави. Събитието традиционно ще се проведе на алея "Перистери“ в Парка на младежта на 8 юни /събота/. Парадът e под егидата на кмета на община Русе и се организира от Авто-мото клуб "РусчукЪ“ с финансовата подкрепа на Общинска фондация "Русе – град на свободния дух“ и партньори от бизнеса.

Събитието ще пренесе русенци и гости на града назад във времето посредством десетките исторически превозни средства, участващи в него. Стотици колекционери на ретро автомобили и мотоциклети от цялата страна и чужбина ще представят леки и товарни автомобили, бусове, кемпери, мотоциклети, велосипеди, педал карс, марки и модели, произведени на три континента.

Паркирането и подредбата на превозните средства ще започне от 9 ч., а официалното откриване ще се състои в 10 ч. на алея "Перистери“. Посетителите на Ретро парада ще имат възможност да разгледат превозни средства от всички континенти, марки и видове, както и да се снимат с тях. Всеки ще може да даде гласа си за най-атрактивните возила, които ще бъдат отличени в края на събитието.

Организаторите са предвидили разнообразна съпътстваща програма, която ще обогати събитието. Благодарение на партньорството с "БДЖ – Пътнически превози“ ЕООД всички участници в парада ще имат възможност да посетят напълно безплатно Музея на транспорта. В програмата със свои изпълнения ще се включат младите таланти от вокална група "Слънце“ към Общинския детски център за култура и изкуство с ръководител д-р Наталия Константинова, Мажоретен състав "Екстрийм“ и Фолклорно танцово студио "Зора“ при Общинския младежки дом. На шатрата на Образователен център "Дворецът на децата“ малчуганите ще могат да рисуват и оцветяват ретро автомобили, да си направят модел от хартия, както и да сглобят своето мечтано превозно средство с помощта на специални конструктори.

Специални гост-изпълнители на проявата ще бъдат дует "Мания“, които участваха и в първото издание на събитието. Те ще зарадват своите фенове и с най-новата си песен "Аз и Ти" с участието на Дидо от Deep Zone.

Изкуството и ретро автомобилите са обединени отново чрез проекта "Чарът на русенската архитектура и изкуството на автомобилните инженери“, който се реализира по Програма "Култура“ на Община Русе от Авто – мото клуб "РусчукЪ“. Изложба на художествените творби, взели участие в едноименния конкурс, ще се проведе в рамките на събитието, а публиката ще има възможността да гласува за тях, като по този начин ще бъде определен носителят на Наградата на публиката в конкурса. Чрез томбола един от далите своя глас също ще си тръгне с подарък от събитието. В рамките на проекта ще бъде преобразен в произведение на изкуството и тролейбус от подвижния състав на "Общински Транспорт Русе“.

Организаторите на Ретро парада апелират към русенци и гостите на града да спазват всички указания за безопасност, които ще им бъдат дадени от стюардите и организаторите на събитието.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: