Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Мартин Андреев грабна приза в първото по рода си състезание по правопис в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 16:28 / 30.11.2014Коментари (0)527
Мартин Андреев от II "а" клас на ОУ "Любен Каравелов" - Русе завоюва призовото място в първото по рода си за България състезание по правопис. То премина под надслова "Буквоплет" и беше организирано от Лайънс клуб Русе Север и Основно училище "Любен Каравелов", със съдействието на Норд План ООД и учебен център "Рагина".

Водещ на събитието беше актьорът Илия Деведжиев. Надпреварата премина под зоркия поглед на жури, в състав председател Мариана Кисьова - старши експерт по начално образование в РИО на МОН, Жечка Попова - преподавател по бълг.език в ОУ "Любен Каравелов" и Ася Пенчев - журналист в БНР. Сред гостите бяха Владислав Симчев -президент на Лайънс клуб Русе Север, Стефан Йорданов и Момчил Василев от същия клуб. Присъстваха и директори на основни училища в града.

В надпреварата се включиха 36 ученици от вторите класове на ОУ "Любен Каравелов". Те бяха разпределени в три отбора - "Аз", "Буки" и "Веди". В продължилото над два часа състезание, децата демонстрираха знанията си по правопис в 3 кръга. В първия участниците имаха за задача в рамките на една минута да произнесат зададената им дума буква по буква. Във втория кръга останаха само петима от участниците. Наред с буквуването, те имаха за задача в рамките на 90 секунди да използват думата в изречение, за да покажат, че разбират смисъла й. На финала останаха двама ученици от II "а" клас - Симеон Великов и Мартин Андреев. Наред с произнасянето на думата и използването й в изречение, те трябваше за две минути и да изпишат съответната дума.

След много оспорван финал, призът грабна Мартин Андреев. Всички участници получиха грамоти и активни карти за игра. Финалистите бяха наградени и с по един тълковен и правописен речник. Те им бяха връчени от вице дисктрикт управителя на Лайънс клубовете в България Момичл Корназов.

В отборното класиране на трето място останаха отбор "Аз", второто заеха "Веди", а първото - "Буки", тъй като от тях останаха най-много участници на полфинала и на финала на състезанието.

В паузите между трите кръга, за доброто настроение на всички участници и техните гости се погрижиха талантливи деца от ОУ "Любен Каравелов" - Томислава Цвяткова, Кристина Баракова, Габриела Илиева, Габриела Йорданова и малките гимнастички от клуб "Акро".

Надпреварата приключи с приветствие от директорката на ОУ "Любен Каравелов" Росица Рангелова. Тя благодари на всички, участвали в организирането и провеждането на състезанието и разказа приказка. Поуката от нея е, че е необходимо да се градят мостове между поколенията, защото децата са нашето бъдеще.

Организаторите на първото по рода си за страната състезание по правопис "Буквоплет" имат амбицията да го превърнат в регионално.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: