Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
"Медика" с ултрамодерен ядрено-магнитен резонанс
Автор: ИА Фокус 22:13 / 29.06.2023Коментари (0)371
© medicabg.com
Вече 7 месеца специалистите на Лечебни заведения "Медика" работят с ултрамодерен ядрено-магнитен резонанс Siemens MAGNETOM Sola, 1,5 Tesla. Той е един от малкото в България с  толкова високо ниво на оборудване, като подсигурява безпрецедентна скорост, диагностична точност и комфорт на пациента.

Възможностите на модерната технология и предимствата на образното изследване бяха представени официално днес от екипа на отделението по Образна диагностика, съобщиха от Русе Медиа.

Доц.Елисавета Вълчева изрази огромното удовлетворение от името на всички свои колеги от възможността да се работи с подобен апарат, който е последно поколение.

Широкият отвор на апарата, достигащ 70 см, го прави подходящ за изследване на пациенти с клаустрофобия. Изключително леките, адаптивни към анатомията приставки подобряват комфорта на пациента, като същевременно осигуряват високо качество на образа.

Най-новият член на екипа и един от най-добрите специалисти по образна диагностика в страната д-р Цветан Деливерски представи възможностите за диагностично превъзходство на изображенията при тази технология, които обхващат и областта на гастроентерологията и онкологията – в частност за магнитно-резонансна томография на млечна жлеза и на простата.

Той сподели, че магнитно-резонансната томография дава незаменима информация за структурите на мозъка /мозъчните нерви/ – диагностика и стадиране на мултиплена склероза, вродени заболявания на централната нервна система. Използва се при заболявания на жлъчните пътища и жлъчния мехур – MRCP, простатата и малкия таз (матка,  маточната шийка и  яйчници).

"Чрез апарата се изследват също меките тъкани и връзките на ставите, структурите на гръбначния стълб (дискове, нервни коренчета, гръбначно-мозъчен канал, кости) при травматични и нетравматични пациенти. Благодарение на голямата си бързина ултрамодерният ЯМР на Лечебни заведения "Медика" е безценен за магнитно-резонансно сканиране на цяло тяло", заяви д-р Деливерски.

Новият сърдечно-съдов профил, с който ЯМР на "Медика“ разполага, предоставя максимална диагностична информация при сърдечно-съдови изследвания, обясни проф.Добрин Василев, медицински директор на "Медика Кор“. За заболявания като миокардит (възпаление на сърдечния мускул) магнитно-резонансната томография е единствената неинвазивна диагностична възможност с необходимата чувствителност. Тя води до по-бързи, по-надеждни и окончателни диагнози за пациентите с подлежащи исхемична болест на сърцето, структурни дефекти и ритъмно-проводни нарушения.

Административният директор на ЛЗ "Медика“ Алисе Муртезова сподели радостта си, че в болницата изследванията се разчитат от доказани специалисти с опит в работата с ядрено-магнитен резонанс с ръководител д-р Мариета Радулова.  Тя обясни защо ръководството усъвършенства постоянно материалната база и апаратурата. "Качественото лечение започва с качествена диагностика, затова непрестанно инвестираме в нова техника“, каза Алисе Муртезова.

Новият апарат се използва за изследвания в болнични условия. Амбулаторно работи с направления и платено, след предварително записване на регистратурата на СМДЛ "СКЕН ДИАГНОСТИК“, ул. Рига 35, ет. 3 или на тел: 088 8938767 от 8:00 до 16:00 ч.

 

 

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Световна черна хроника
Лято 2024
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: