Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Мигрантите, открити в цистерна в Русе: Вече са под стража 
Автор: Екип Ruse24.bg 20:34 / 14.07.2023Коментари (0)319
© YouTube
На 13 юли, в хода на мащабната национална полицейска операция, насочена срещу незаконната миграция, трафикантите и съпричастните към този вид престъпления, бяха открити шестима мигранти, укрити в цистерна на паркиран товарен автомобил на тир паркинг на бул. България в Русе. Около 16:00 часа е забелязано раздвижване в отсека на капака на люк на цистерната. Служителите от групата за охрана на обществения ред при Второ РУ, изпратени на място, са установили, че паркираното товарно возило е влекач "Скания" с турска регистрация и цистерна към него, също с турска регистрация. Поглеждайки през люка на средния отсек на цистерната, който е празен, униформените забелязали няколко лица от мъжки пол във видимо безпомощно състояние, съобщиха от ОД МВР - Русе.

Общо шестима са изведени от полицейските служители, подпомогнати от колегите им от пожарната /от Втора РСПБЗН/, от гранична полиция и екипите на спешна помощ. Откарани са с линейки в УМБАЛ "Канев" в Русе.

На място е установен и водачът на влекача с цистерната, за когото е изяснено, че е турски гражданин на 37 години. В хода на последвалите действия е установено още, че товарният автомобил е пътувал от Турция до Румъния, а лицата в цистерната са сирийски граждани на възраст между 14 и 45 г. След преглед в УМБАЛ "Канев“ те са освободени и са задържани за 24 часа. Към настоящия момент, всички са в добро здравословно състояние.

Две от лицата са непълнолетни и им е предоставена полицейска закрила. Ще им бъдат образувани преписки за извършване на полицейска проверка. На останалите лица ще им бъде постановена мярка "задържане под стража“, за срок 72 часа, като по случая е образувано бързо производство, по описа на Второ РУ в Русе.

Водачът на товарния автомобил също е задържан. Срещу него е образувано бързо производство по описа на Второ РУ в Русе. Ще му бъде постановена мярка "задържане под стража“ за 72 часа.

Работата по случая продължава.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: