Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Милена Хинкова към русенец: Всеки може да интерпретира историята според разбиранията си
Автор: Екип Ruse24.bg 10:29 / 25.02.2014Коментари (5)4562
© Ruse24.bg
Русенецът Радко Димитров, който преди дни изпрати до Ruse24.bg отворено писмо, адресирано до заместник-областните управители Хинкова и Карамехмедова, кмета на община Русе Пламен Стоилов, председателя на Общинския съвет - Русе Васил Пенчев и до Ректора на Русенски университет Христо Белоев получи отговор от Милена Хинкова. Ето какво гласи той:

Уважаеми г-н Димитров,

Запознах се с изпратеното от Вас отворено писмо. Във връзка с него Ви отговарям следното:

На 21.02.2014 г. присъствах на отбелязването на празника по покана на Генералния консул на Русия. Изпълнявах служебните си задължения. Няма да коментирам изложеното в писмото, което приемам за ваше субективно емоционално отношение към исторически събития и факти. Всеки има право да интерпретира историята според разбиранията си за нея.

Милена Хинкова
зам.-областен управител на Област Русе


Уважаема г-жо Хинкова,

Оценявам факта, че сте счели за необходимо да ми отговорите на писмото - първа и единствена засега от всички, до които беше адресирано.

Причината за острата ми реакция беше именно изпълнението на служебните ви задължения. Вие сте зам.-областен управител - представител на държавната власт за област Русе. В качеството си на такъв сте участвали в това "честване". За мен, а сигурно и за всеки друг, не би било проблем да почитате и чествате каквото си пожелаете като частно лице. Но случаят не е такъв.

Моето разбиране е, че като представител на държавната власт всички ваши действия трябва да изразяват народната воля и бъдат в интерес на народа. Тъй като по темата общественото мнение е силно поляризирано и разделено, в качеството си на представител на държавната власт, би следвало да се въздържате от публично заемане на страна по въпроса, камо ли да участвате официално в такива мероприятия.

Присъствието си на въпросното "честване" е просто една провокация от ваша страна, насърчаваща подобно разделение в обществото. Не виждам друга смислена причина и краен резултат от това. Защото десетки хиляди български граждани са загубили живота си в годините преди и след Деветосептемврийския преврат. И причината е в намесата на въпросното "отечество" във вътрешните работи на България, завършило с окупацията, осъществена от Червената армия и налагането на комунистически режим у нас.

Оставям на съвестта ви понасянето на цветя на гробището на съветските войници в Парка на възрожденците. За мен това е просто един жалък опит да се легитимира една половинвековна лъжа, че там са погребани "герои, загинали в боеве и проляли кръвта си за свободата на България". Нито един съветски войник не е бил убит или е участвал в бойни действия на територията на страната ни. 

Всички тези войници, погребани там, са намерили смъртта си по съвсем различни причини, нямащи нищо с истинския героизъм и саможертва на милионите загинали във войната. Тези причини в повечето случаи са криминални. Става дума за тежки криминални престъпления, които са накарали съветското командване да вземе съответните крайни мерки срещу тези "герои".

Надявам се да осмислите така изложената позиция и в бъдеще да насочите усилията си към дейности, които обединяват нацията по общозначими приоритети, вместо с действията си да насърчавате разделението в обществото.

Радко Димитров







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Balin
премахни филтъра

0
 
 
Госпожо Хинкова,не се оправдавайте.На въпросното мероприятие Вие се явявате като официално лице и с присъствието си изразявате официалното становище на настоящето правителство.Написаното от г-н Димитров,макар и негово лично мнение е вярно и точно.Тук и сега не е мястото да дискутираме по темата.С факти и документи само дървени шопски глави не увират,е...нужна все пак малко мебелировка на последния етаж.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Хороскоп за деня
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: