Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Министър Ангелкова се впечатли от уличните атракции в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 17:16 / 14.05.2015Коментари (0)1054
Богатата културна програма и рок концертът на група "Назарет" през септември ще постави Русе във фокуса на събитията и ще го превърне в разпознаваема туристическа дестинация. Това сподели министърът на туризма Ангелкова по време на посещението си на единадесетото издание на туристическото изложение "Уикенд туризъм Русе 2015". 

Тя допълни, че Русе вече е един от най-важните туристически центрове по поречието на река Дунав. Доказателство за това е, че градът е бил посетен от 83 хил. туристи през изминалата година, като 22 хил. от тях са били чужденци. "Русе има огромен потенциал не само с богатите си културно-исторически забележителности и традиции, а и с богатата културна програма, която се провежда в града", допълни още Ангелкова.

Кметът Пламен Стоилов благодари на министър Ангелкова за високата оценка, която тя даде на Русе по отношение развитието му в сферата на туризма. Той сподели, че през изминалите няколко години Общината е положила много усилия, за да може Русе да се превърне в пример за град, провеждащ събития на високо ниво. 

От този ранг ще е и гвоздеят на програмата на "Green rock fest" на 13 септември - концертът на "Назарет", който ще се проведе в новооткритата "Арена Русе". "Горд съм, че Русе вече има какво да показва. Нашият музеен ансамбъл е почти завършен и е впечатляващ, както по броя обекти, който той включва, така и по качеството им", допълни още кметът.

По време на посещението си на туристическото изложение министър Ангелкова коментира, че този форум е единствен по рода си и Министерството на туризма ще продължи да подкрепя такива инициативи, които популяризират страната и градовете ни, като туристически дестинации, за да може България да се превърне в целогодишна туристическа дестинация.

Министър Ангелкова се впечатли от уличните атракции и присъства на изпълнения на улични музиканти, разположени по ул. "Александровска" и площад "Батенберг". Те бяха част от осмия фестивал на туристическите забавления и анимации, който съпътства изложението. 

По-късно днес министър Ангелкова посети къщата-музей на Баба Тонка в Русе, а в момента провежда среща със студенти по Европеистика и МИО от Русенския университет "Ангел Кънчев". 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Либерализъм и консерватизъм в Европа
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: