Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Министър Шишков: Бъдещата магистрала Русе - Велико Търново ще бъде обявена за национален обект
Автор: Екип Ruse24.bg 11:01 / 13.09.2022Коментари (0)561
©
Бъдещата магистрала Русе - Велико Търново ще бъде обявена за национален обект. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков обяви по NOVА.

Предстои одобряването на подробен устройствен план на участъка от Русе до Бяла и обхода на Бяла. В рамките на следващите две седмици Иван Шишков ще пусне заповед за одобряване на Подробен устройствен план и веднага след това ще стартира строителството в тази част.

часове ще има газ по интерконектора. За пръв път по газовата връзка ще потече синьо гориво от Гърция към България.Това заяви в "Интервюто в Новините на NOVA“ регионалният министър Иван Шишков

"Миналия четвъртък поисках да бъде направена 72-часова проба, защото не беше направена такава. Днес, при инспекцията на газовата връзка с Гърция, установих, че са останали много малки детайли за довършване", подчерта той. 

"До този момент интерконекторът е бил пълен, но с газ от България. Сега ще има реална проба на газовата връзка", допълни той.

По думите на Шишков в момента, в който бъде подписан Акт 15, а той се дава, когато всички документи са налични, то последната  стъпка с Акт 16 няма да е проблем. "Не е проблем още същия час или на следващия ден да направим държавна-приемателна комисия и да приемем този Акт 16 много бързо. Защото всички заинтересовани страни, които ще участват в комисията, вече са разгледали обекта и са дали положителна оценка".

Регионалният министър беше категоричен, че  е получил уверение от строителя и от инвеститора, че няма да има никакъв проблем от гръцка страна около 1 октомври да потече газ по тръбата. "Работата върви паралелно и в двете държави", подчерта той.

Шишков коментира и ситуацията в Карловско след наводненията. “В момента поетапно прави опит да се пусне водата в района. Нямаше ток в помпените станции до неделя. Той вече е пуснат. Поетапно започва да се пуска водата. на места се правят временни връзки, за да се осигури вода.  Водопроводът е доста компрометиран. Има най-вероятно много проблеми, които тепърва ще се появят и ще бъдат своевременно отстранявани", обеща министърът.

В момента кметът на Карлово Емил Кабаиванов  прави списък по две направления. "Едното е да направи приоритети по възстановяването на мостовете – тоест да определи от кое съоръжение да се започне. Второто е вече входирано ново предложение в МРРБ предложение във връзка с инфраструктурата и водопроводната мрежа".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Застреляха Алексей Петров
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
49-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: