Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Млади асистенти от РУ представят иновативни практики в обучението
Автор: Екип Ruse24.bg 07:25 / 23.11.2010Коментари (0)335
© Ruse24.bg
Бивши и настоящи студенти от
РУ "Ангел Кънчев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Иновативни практики и идеи в обучението споделят на заключителна годишна среща участниците в Школата "Млад преподавател" към русенското висше училище днес. Млади асистенти, сред които и с докторски степени, са подготвили обобщаващи презентации на развития си през годината опит в учебния процес на отделните факултети.

Ас. Живко Колев от Аграрно-индустриалния факултет е поставил акцент върху специализираните практики в обучението по химия и изнесените занятия по опазване на околната среда в конкретни предприятия. Сред иновативните учебни форми в Машиннотехнологичния факултет ас. Емил Янков е извел модела на интегрирана учебна работа на три университета - Русенския, Университета в Нанси, Франция, и Букурещката Политехника. В опита на младите преподаватели от Електрофакултета, обобщен от д-р Орлин Петров, правят впечатление използването на съвременни средства, материали и софтуер в учебните занятия, както и формите за практики и обучения на студентите от факултета в чуждестранни фирми.

Като представител на Бизнес факултета, ас. Свилен Кунев ще представи иновативните инструменти за обучение, развивани по проекта "Предприемаческа култура сред младите хора". Сред иновативните практики в Транспортния факултет се открояват съвместните упражнения с Изпълнителната Агенция "Автомобилна администрация"-Русе, и занятията със съвременно оборудван лабораторен автомобил в реални условия за движение. Презентацията е на д-р Даниел Любенов.

Акцентът в изложението на д-р Цветелина Харакчийска от факултет "Природни науки и образование" е върху иновативния опит, акумулиран от работата по международни проекти. За младите преподаватели от Юридическия факултет, представени от ас. Зорница Йорданова, особено ценен е опитът в Правните клиники по семейно и наследствено право, и по административно право и процес. Младите учени черпят иновативни идеи и от международните контакти на факултета, участват пълноценно в двете приемни за безплатна правна помощ на деца и социално слаби граждани. Д-р Стефан Янев и ст. ас. Петя Минчева от факултета по Обществено здраве представят формите на студентските научни сесии, съвместното обучение с работодателски институции и студентското участие в Европейската мрежа по Ерготерапия.

На срещата си младите преподаватели са поканили ректорското и деканските ръководства, както и своите колеги. Събитието ще открие ръководителката на школата, доц. Велизара Пенчева, директор по Качеството на образованието и акредитацията. Приветствие към участниците ще поднесе ректорът на Русенския университет проф. Христо Белоев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Конфликт Израел-Газа
Парламентарни избори 2023 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофа с президента на Иран
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: