Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Много музика и танци ще радват русенци на фестивала "Русе мези"
Автор: Екип Ruse24.bg 10:39 / 01.07.2016Коментари (0)784
Вчера, зам.-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков откри фестивала за балканска култура и кулинария "Русе мези", който се организира от Фондация "Румънеца и Енчев", с подкрепата на Община Русе и ОП "Русе Арт".
 
Г-н Наков приветства публиката и сподели, че за него е удоволствие да открие фестивала, който стартирайки от София, с подкрепата от г-жа Фандъкова, пристига и в град Русе, където много хора ще имат възможност да се включат в разнообразната програма. Той изрази увереност, че събитието ще се сдобие с голяма популярност. 

Програмата стартира с музикални и танцови изпълнения на талантливи деца и състави, а по-късно, след официалното откриване, дойде ред пред публиката да излезе талисманът на фестивала - Гъмзата, който вдигна градуса на настроението.
И в следващите дни русенци и гости на града ще могат да се докоснат до балканския дух, изразен чрез музика, танци и вкусна храна през целия ден.

Зрителите предстои да се насладят на гръцки, сръбски и български тематични вечерни концерти - ще звучат изпълнения на Андреас, Румънеца и Енчев, Бобан Здравкович, Група Скандау, Играта, Спенс, Кристо и Нели Петкова. Очакват се много игри и награди, спортни турнири за малки и големи, танцов уъркшоп, семейни щафети, концерти на талантливи русенски изпълнители и състави и други изненади, част от програмата на фестивала.

Освен, че зрителите ще могат да се насладят на Европейското първенство по футбол на огромния 8-метров екран, в последния ден от събитието - неделя, любителите на футбола могат да бъдат зрители и на приятелски мач между отбора на Община Русе и "Отборът на сърцето" в състав Скандау, Играта, Енчев и звезди от "Биг Брадър".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: